keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Profita de deducerea de 50 la suta a cheltuielilor cu combustibilul. Iata o solutie!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Feb. 2012 Exclusiv
Tags: combustibil, omfp 3055/2009, omef 3512/2008, oug 195/2002

Legea poate sa nu fie in favoarea noastra daca nu o interpretam corect sau daca nu respectam normele in vigoare si nu suntem la punct cu ultimele actualizari si modificari. Sa vedem, asadar, cum putem sa beneficiem de deducerea de 50% a cheltuielilor cu combustibilul si TVA. Acest lucru este posibil daca justificam in mod corect cheltuielile si daca stim ce documente trebuie sa intocmeasca administratorul unei societati comerciale in acest sens. Vom exemplifica si prin cazul in care s-a incheiat un contract de comodat intre societate si administrator pentru automobilul care se afla in proprietatea administratorului.



Raspuns:

Justificarea efectuarii cheltuielilor cu benzina in scopul realizarii de venituri se face in functie de conditiile concrete in care-si desfasoara activitatea societatea, documentatia necesara fiind diferita de la caz la caz.

De regula, intr-un astfel de caz justificarea cheltuielilor cu combustibilul  se realizeaza cu ajutorul foilor de parcurs. In legatura cu aceste documente, reglementarile fiscale si contabile (Codul fiscal , normele metodologice de aplicare, Reglementarile contabile conforme cu directivele europene aprobate prin OMFP 3055/2009, OMEF 3512/2008 privind documentele financiar-contabile etc.) nu contin prevederi in legatura cu folosirea folilor de parcurs.

In schimb, reglementarile privind circulatia pe drumurile publice stipuleaza obligatia persoanelor juridice detinatoare de vehicule de a elibera foi de parcurs pentru vehiculele care se deplaseaza in cursa (art. 27 alin. 2 lit. b din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin HG 1391/2006 ). Din acest punct de vedere nu conteaza ca autoturismul nu este in proprietatea societatii comerciale intrucat se considera ca este detinut in parcul propriu al societatii in temeiul contractului de comodat.
 
Astfel, desi nu exista insa reglementari contabile sau fiscale care sa prevada obligativitatea intocmirii foilor de parcurs, in practica organele fiscale solicita asemenea documente in vederea justificarii cheltuielilor cu combustibilul inregistrate in evidenta societatii si pentru a face diferentierea intre km parcursi in interesul societatii si km parcursi in interes personal.



Daca aveti intrebari legate de activitatea firmei dvs., click AICI pentru un raspuns oferit de specialistii nostri!


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016