Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Rectificarea D112: Consecinte privind neindeplinirea obligatiilor de declarare

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 10 Dec. 2019 Exclusiv
Tags: rectificare, d112, repercusiuni, constructii

Este obligatorie rectificarea declaratiilor D112 pentru lunile iulie si august pentru o firma care activeaza in sectorul constructiilor si beneficiaza de facilitatile fiscale? Care ar fi repercusiunile asupra firmei in cazul in care firma decide sa nu rectifice aceste declaratii?

Specialistul nostru arata ca, potrivit art. 7 alin. (2) din OMFP 3063/2019, angajatorii care desfasoara activitati in domeniul constructiilor, conform codurilor CAEN prevazute la art. 60 pct. 5 lit. a) din Codul fiscal, pentru aplicarea facilitatilor fiscale in cazul persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, completeaza si depun formularul in conformitate cu prevederile ordinului, dupa publicarea pe site-ul ANAF a programelor de asistenta a contribuabililor, incepand cu obligatiile declarative ale lunii iulie 2019, in urmatoarele situatii:
 
a) angajatorii indeplinesc conditiile prevazute la pct. 5 al art. 60 din Codul fiscal, incepand cu prevederile OUG 43/2019;
 
b) pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate de persoanele fizice de la angajatorii care indeplinesc conditiile prevazute la pct. 5 al art. 60 din Codul fiscal, pentru care se modifica regimul fiscal incepand cu intrarea in vigoare a prevederilor OUG 43/2019.
 
Acesti angajatori, pentru perioada cuprinsa intre termenul prevazut pentru depunerea Declaratiei 112, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii iulie 2019, si pana la publicarea pe site-ul ANAF a programelor de asistenta a contribuabililor, in conformitate cu prevederile ordinului, le sunt aplicabile prevederile art. 78 „Cazul de forta majora si cazul fortuit“ din Codul de procedura fiscala.
 
Art. 78 din Codul de procedura fiscala prevede ca termenele prevazute de lege pentru indeplinirea obligatiilor fiscale, dupa caz, nu incep sa curga sau se suspenda in situatia in care indeplinirea acestor obligatii a fost impiedicata de ivirea unui caz de forta majora sau a unui caz fortuit. Obligatiile fiscale se considera a fi indeplinite in termen, fara perceperea de dobanzi, penalitati de intarziere sau majorari de intarziere, dupa caz, ori aplicarea de sanctiuni prevazute de lege, daca acestea se executa in termen de 60 de zile de la incetarea evenimentelor considerate de forta majora sau fortuite.
 
Ghidul practic al contabilitatii in 2020
Ghidul practic al contabilitatii in 2020

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Dupa publicarea pe site-ul ANAF a programelor de asistenta a contribuabililor, in conformitate cu prevederile OMFP 3063/2019, respectiv 5 noiembrie 2019, este obligatorie completarea formularului conform prevederilor din instructiunile prevazute in anexa nr. 6.
 
Consecintele nedepunerii Declaratiilor rectificative sunt asadar neacordarea facilitatilor pentru salariatii care pot beneficia de acestea incepand cu 22 iulie 2019 si implicit posibilitatea aparitiei unui conflict de munca intre salariatii vizati si angajator. De asemenea, nerespectarea prevederilor OMFP 3063/2019 privind depunerea declaratiilor rectificative va putea fi interpretata drept neindeplinire de catre societate la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege considerata contraventie si sanctionata cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari si cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice.
 
 
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Rectificarea D112: Consecinte privind neindeplinirea obligatiilor de declarare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016