keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Rectificarea D112: Consecinte privind neindeplinirea obligatiilor de declarare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Dec. 2019 Exclusiv
Tags: rectificare, d112, repercusiuni, constructii

Este obligatorie rectificarea declaratiilor D112 pentru lunile iulie si august pentru o firma care activeaza in sectorul constructiilor si beneficiaza de facilitatile fiscale? Care ar fi repercusiunile asupra firmei in cazul in care firma decide sa nu rectifice aceste declaratii?

Specialistul nostru arata ca, potrivit art. 7 alin. (2) din OMFP 3063/2019, angajatorii care desfasoara activitati in domeniul constructiilor, conform codurilor CAEN prevazute la art. 60 pct. 5 lit. a) din Codul fiscal, pentru aplicarea facilitatilor fiscale in cazul persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, completeaza si depun formularul in conformitate cu prevederile ordinului, dupa publicarea pe site-ul ANAF a programelor de asistenta a contribuabililor, incepand cu obligatiile declarative ale lunii iulie 2019, in urmatoarele situatii:
 
a) angajatorii indeplinesc conditiile prevazute la pct. 5 al art. 60 din Codul fiscal, incepand cu prevederile OUG 43/2019;
 
b) pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate de persoanele fizice de la angajatorii care indeplinesc conditiile prevazute la pct. 5 al art. 60 din Codul fiscal, pentru care se modifica regimul fiscal incepand cu intrarea in vigoare a prevederilor OUG 43/2019.
 
Acesti angajatori, pentru perioada cuprinsa intre termenul prevazut pentru depunerea Declaratiei 112, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii iulie 2019, si pana la publicarea pe site-ul ANAF a programelor de asistenta a contribuabililor, in conformitate cu prevederile ordinului, le sunt aplicabile prevederile art. 78 „Cazul de forta majora si cazul fortuit“ din Codul de procedura fiscala.
 
Art. 78 din Codul de procedura fiscala prevede ca termenele prevazute de lege pentru indeplinirea obligatiilor fiscale, dupa caz, nu incep sa curga sau se suspenda in situatia in care indeplinirea acestor obligatii a fost impiedicata de ivirea unui caz de forta majora sau a unui caz fortuit. Obligatiile fiscale se considera a fi indeplinite in termen, fara perceperea de dobanzi, penalitati de intarziere sau majorari de intarziere, dupa caz, ori aplicarea de sanctiuni prevazute de lege, daca acestea se executa in termen de 60 de zile de la incetarea evenimentelor considerate de forta majora sau fortuite.
 
Dupa publicarea pe site-ul ANAF a programelor de asistenta a contribuabililor, in conformitate cu prevederile OMFP 3063/2019, respectiv 5 noiembrie 2019, este obligatorie completarea formularului conform prevederilor din instructiunile prevazute in anexa nr. 6.
 
Consecintele nedepunerii Declaratiilor rectificative sunt asadar neacordarea facilitatilor pentru salariatii care pot beneficia de acestea incepand cu 22 iulie 2019 si implicit posibilitatea aparitiei unui conflict de munca intre salariatii vizati si angajator. De asemenea, nerespectarea prevederilor OMFP 3063/2019 privind depunerea declaratiilor rectificative va putea fi interpretata drept neindeplinire de catre societate la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege considerata contraventie si sanctionata cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari si cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "Studii de caz"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016