Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 401. Descarcati ultima versiune

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Mai. 2022 Exclusiv
Declaratia 401. Descarcati ultima versiune
Tags: declaratia 401, declaratii fiscale, bunuri imobile, proprietati imobiliare, rezidenti

Regasiti mai jos ultima versiune actualizata pentru Declaratia 401 - Declaratie informativa privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei.

Declaratia 401-Declaratie informativa privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei, conform cu: - Ordinului comun al MFP si MDRAPFE nr. 1016/3824 din 2017 - Ordinului comun al MFP si MDRAP nr. 4031/2067 din 2015 publicat in MOF nr. 972/ 29.12.2015, - Ordinului comun al MFP si MDRAP nr. 876/506 din 2015 publicat in MOF 643/25.08.2015, incepand cu anul de raportare 2014 - publicat in 24.10.2017 

Formular 401 anafPentru a consulta Soft A, click AICI<<
Pentru a consulta Soft J, click AICI<<
Pentru a consulta Anexa validari, click AICI<<

Declaratia 401

INSTRUCTIUNI de depunere a formularului 401

1. Modul de depunere

 
Compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ-teritoriale sau, dupa caz, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, denumite in continuare entitati raportoare, transmit organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala informatii cu privire la rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care detin proprietatea asupra bunurilor imobile din Romania, potrivit legislatiei in vigoare, prin completarea declaratiei informative. 
 
Declaratia informativa se completeaza pe baza datelor si informatiilor cuprinse in formularele depuse de rezidentii din alte state membre ale Uniunii Europene care detin proprietatea asupra bunurilor imobile in Romania, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, nr. 872/1.025/2014 privind aprobarea unor formulare tipizate in scopul obtinerii informatiilor necesare realizarii schimbului automat de informatii potrivit art. 109^12 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Declaratia se depune in format electronic sub forma unui fisier PDF, al carui model este prevazut in anexa nr. 1 la ordin, care are atasat fisierul XML. Declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. Pentru depunerea declaratiei, entitatea raportoare trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, republicata. 
 
Declaratia se poate depune si pe suport electronic, insotit de anexa nr. 1 la ordin, in format hartie (doar prima pagina), semnat, conform legii. Declaratia in format electronic, insotita de formularul listat si semnat, se depune direct la registratura organului fiscal in a carui evidenta entitatea raportoare este inregistrata ca platitor de impozite, taxe si contributii ori se comunica prin posta cu confirmare de primire, in conditiile legii. 
 
Declaratia se completeaza/valideaza cu ajutorul programelor de asistenta. 
 
Programele de asistenta sunt puse la dispozitia entitatilor raportoare gratuit de catre unitatile fiscale subordonate sau pot fi descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.mfinante.gov.ro. 
 

2. Termenul de depunere

 
Anual, pana la data de 10 aprilie inclusiv a anului curent, pentru anul anterior, pentru informatii referitoare la proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei 
 

3. Organul fiscal competent


Declaratia se depune la organul fiscal la care entitatea raportoare este inregistrata in evidenta fiscala. 


Citeste si: D100 in 2022. Descarca ultima versiune
Citeste si: Cum se calculeaza TVA: pretul cu TVA, calcul pret fara TVA si TVA din pretul afisat (suma),click AICI<<Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Declaratia 401. Descarcati ultima versiune":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016