Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Important pentru contribuabilii inactivi si carora li s-a anulat codul de inregistrare in scopuri de TVA

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 05 Ian. 2012 Exclusiv
Tags: scopuri de tva, contribuabili inactivi, achizitii bunuri, deducere tva

Contribuabilii declarati inactivi conform art. 78 indice 1 din OUG nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare care desfasoara activitati economice in perioada de inactivitate nu beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferenta achizitiilor efectuate in perioada respectiva - art. 11 alin.(1 indice 1).


Beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la contribuabilii inactivi nu beneficiaza de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor respective, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita - art.11 alin. (1 indice 2)

Contribuabilii carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, cu exceptia celor inactivi, celor care au solicitat scoaterea din evidenta pentru nedepasirea plafonului de scutire si celor care nu erau obligati sa se inregistreze in scopuri de TVA, nu beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor efectuate in perioada respectiva, dar sunt supusi obligatiei de plata a TVA colectate aferenta operatiunilor impozabile desfasurate in perioada respectiva - art.11 alin.(1 indice 3).

Beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la contribuabilii carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA si au fost inscrisi in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA conform art. 153 a fost anulata, cu exceptia celor inactivi, celor care au solicitat scoaterea din evidenta pentru nedepasirea plafonului de scutire si celor care nu erau obligati sa se inregistreze in scopuri de TVA, nu beneficiaza de dreptul de deducere a TVA aferente achizitiilor respectiv, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita - art. 11 alin. (1 indice 4) - intra in vigoare incepand cu 01.07.2012.
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detaliiAutor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Important pentru contribuabilii inactivi si carora li s-a anulat codul de inregistrare in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016