Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Chiar daca din noul an a trecut deja o luna si jumatate, e bine sa ne dam seama care este directia pe care am pornit si daca am indeplinit unele dintre lucrurile pe care ni le-am propus la inceput de an. Facem o scurta pauza, prin acest articol, de la subiectele pe care le analizam de obicei. Lasam un pic impozitele, taxele si modificarile legislative deoparte pentru a ne oferi sansa de a trage aer in piept si de a ne intreba ce alegem sa facem in 2015 pentru noi insine.
Acestea sunt 7 obiceiuri care fac parte din viata de zi cu zi a unor oameni care si-au dat seama de lucrurile care conteaza cel mai mult in viata.
1. Construieste relatii de prietenie cu alti oameni.
De foarte multe ori ne gasim prinsi in relatii de afaceri, ne lasam luati de valul modei de a face networking, ne gandim numai la relatia angajator-angajati si asa mai departe. Sa ne amintim insa ca mai multi prieteni vor aduce pur si simplu mai multa fericire in viata noastra.
2. Exprima-ti recunostinta.
Obisnuim sa luam de-a gata ceea ce avem deja. In plus, ni se pare ca ceea ce exista nu poate fi schimbat asa ca uitam foarte des de prieteni, de cei apropiati, de familie si uitam, de asemenea, sa fim recunoscatori pentru acoperisul pe care-l avem deasupra capului. Sa ne concentram pe ce avem, nu pe ceea ce nu avem.
3. Urmeaza-ti visele!
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Manual de politici contabile - Stick USB
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Sa ne urmam visele inseamna sa fim, din start, mai fericiti. Cu toate acestea, trebuie sa stim sa mentinem echilibrul si sa nu ne comparam situatia actuala cu locul in care ne dorim sa fim intr-o buna zi. Asta nu va face decat sa ne simtim nemultumiti de prezent.
4. Fa lucrurile la care te pricepi cat de des ai ocazia.
Artistii sunt mai fericiti, in general, decat alti oameni, chiar daca, tot in general, castiga mai putini bani. Motivul e simplu: fac ceea ce le place, chiar daca unii sunt nevoiti sa aiba si un alt job pe langa aceasta pasiune. Important e sa nu uitam de lucrurile pe care ne dorim sa le facem pentru noi.
Sa ne dam seama de acel lucru si sa-l facem cat mai des. Fiecare dintre noi se pricepe la macar cateva lucruri. Pe acestea trebuie sa le facem cat mai des pentru a fi mai fericiti.
5. Daruieste.
Desi e considerat un act altruist, cel care daruieste se poate simti chiar mai bine decat cel care primeste. Sa oferi sprijin e mult mai benefic pentru tine decat ti-ai putea imagina. Stim cu totii ca ne simtim bine sa ajutam pe cineva. Asta ne aminteste, totodata, cat de norocosi suntem uneori fata de alti oameni. E bine sa nu uitam pentru a nu uita sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem, asa cum am spus si mai sus.
6. Sa nu ne dorim lucruri fara sa stim de ce.
Vrem o casa mai mare? Vrem mai multi bani? Vrem o masina? Sau o masina noua? Banii ne ofera posibilitatea de a alege, ne ofera insa si fericire? In niciun caz. Dupa ce atingem un anumit nivel care nu e nicidecum o suma prea mare calculata pentru un an intreg, banii nu fac decat sa ne multiplice grijile si sa ne consume timpul pe care l-am putea petrece cu familia sau pe care l-am putea rezerva pentru noi insine. Mai mult de-atat, dupa cateva luni, noua casa se transforma intr-o simpla casa, iar noua masina ramane tot o masina.
Pe scurt, goana dupa lucrurile materiale ne face, de fapt, mai putin fericiti. Ceea ce e nou devine in scurt timp normal fiindca lucrurile pe care le achizitionam ne ofera o bucurie de moment. Experientele sunt insa o cu totul alta poveste si creeaza amintiri care ne vor face mult mai fericiti.
7. Traieste viata pe care vrei sa o traiesti.
Cei mai multi oameni ajung la sfarsitul vietii cu regretul de a nu-si fi trait viata asa cum si-au dorit si de a fi incercat sa ii multumeasca pe ceilalti, fiind ceva ce, in realitate, nu erau. Ceea ce cred alti oameni nu conteaza. Ceea ce vor alti oameni ca tu sa faci iarasi nu conteaza. Traieste-ti viata asa cum iti doresti si inconjoara-te de oameni care te incurajeaza si te accepta pentru ceea ce esti, nu fiindca esti asa cum vor ei sa fii.
Fa alegerile potrivite pentru tine. Spune lucrurile pe care vrei sa le spui oamenilor care au nevoie sa le auda. Si, mai ales, sa nu uitam ca fericirea e o alegere.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Prea mult impozit omoara impozitulEditorial - Gargara anilor `90`Asociatiile de proprietari in 2022. Principalele abateri si amenzile cu care se sanctioneazaGuvernul a adoptat Scrisoarea de Intentie convenita cu FMI si Memorandumul de Intelegere cu UEGhid TVA 2023: noile reguli, legislatie, monografiiUltimele articole
Evitati amenzi de pana la 4.000 lei! 36 de proceduri contabile de actualitate va salveaza la orice control ANAFTOT ce trebuie sa stiti despre completarea Declaratiei 112! Iata cele mai frecvente greseli care apar in practica si cum sa le evitatiManual de politici contabile, actualizat conform cerintelor legislative generate de pandemia 2020. Protejeaza-te impotriva amenzilor ANAF!Noul ministru al Finantelor: Voi incerca sa prezint un proiect de buget pana la jumatatea lunii decembrieEfectele anularii inregistrarii in scopuri de TVAArticole similare
Impozitele ar putea fi micsorate in Germania chiar in anul electoralCum accesati dosarul fiscal? Prevederi ANAFMinistrul Muncii: Cer sa se opreasca orice fel de legatura intre factorii postali si partidele politiceStop practicilor de comercializare frauduloase: lupta Comisiei impotriva evaziunii si a fraudelorRectificarea bugetara 2019: Creditele bugetare ale fiecarui Minister. Bani mai putini la Educatie, Cercetare, Agricultura si TransporturiUltimele articole
Firme care modifica perioada de amortizare. Care sunt implicatiile contabile si fiscale in acest caz?Impozitare bacsis 2023: ANAF reaminteste operatorilor economici ca bacsisul se evidentiaza pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de incasareRestaurantele si barurile care NU evidentiaza bacsisul pe bonul fiscal vor fi amendate cu pana la 4.000 leiLegea 376/2022: Bacsisul NU poate fi asimilat, din punctul de vedere al TVA, unei livrari de bunuri sau unei prestari de serviciiEchipeaza-ti masina cu anvelope de iarna de pe Velopa.roArticole similare
ONG. Cursuri de formare profesionala. Cum emitem factura?Ministerul Economiei va fi reformat. Sunt reduse functiile de conducere si cele de executieMicrointreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii pot primi finantare de pana la un milion de euroVa fi majorat cu peste 10 miliarde de lei plafonul total al garantiilor acordate in cadrul Programului IMM INVEST PLUSPremierul sustine modificarea legii privind achizitiile publice. Ce modificari se produc?Ultimele articole
Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala MF, noua editie de titluri de stat Fidelis. Donatorii de sange au conditii speciale 4 pasi de urmat pentru a crea un viitor financiar stabil pentru familia taCare este procedura corecta pentru gestionarea returului de marfa si restituirea banilorMFP despre E-Factura: Peste 5 milioane de facturi au fost inregistrate in sistem in primele zile de functionareArticole similare
Editorialul zilei: Suflet pe painePrime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de SarbatoriAnuntul ministrului de Finante: Reforma ANAF vizeaza eliminarea a mii de posturi din structura, dar si posturi de conducereEvenimentul anului pentru contabili: Lansare Noul Cod fiscal 2016Editorial - Excelenta si ordinarieUltimele articole
Violeta Alexandru, masuri drastice pentru casele de pensii neperformante! Sefii care nu si-au indeplinit atributiile trebuie schimbati14 obligatii pentru toate unitatile de invatamant si elevi in contextul desfasurarii cursurilor pe timpul pandemiei Covid-19 (Informare ITM)Ministrul demis al Muncii, despre majorarea salariului minim: Este o masura care va ajuta peste 1,3 milioane de romaniFSANP: Guvernul pregateste o OUG pentru inghetarea salariilor si a pensiilorCine depune raportul de evaluare si cum va proceda un PFA?Articole similare
Neraportarea tranzactiilor de optimizare fiscala va poate aduce amenzi de pana la 100.000 lei, conform OG 5/2020Despre vot, numai de bineStrategia Nationala pentru Competitivitate 2015-2020, adoptata de GuvernNoi obligatii pentru agentii de plasare a fortei de munca in strainatate. Amenzile ajung pana la 30.000 de leiTop 3 moduri de a-ti spori veniturlieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"