Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF iti poate inchide firma din aceste trei motive...

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: anaf, firme, inchide, activitatea, suspendarea activitatii, sigiliu, antifrauda fiscala

Nimic nu scapa neobservat inspectorilor Antifrauda Fiscala care au suspendat, in ultimele doua saptamani, activitatea a nenumarate firme si au lasat fara un loc de munca (desi doar temporar) nenumarati angajati.

Ce sanse au micii comercianti sa scape basma curata in cazul unui control? Nu foarte multe, arata o analiza intocmita recent de Money.ro in care sunt prezentate trei situatii care servesc drept argumente suficient de puternice incat sa duca la inchiderea sau suspendarea activitatii firmei.

20 de bani neincasati sau 20 de bani incasati in plus, inmultiti cu zece persoane care lasa sau nu lasa aceasta diferenta poate duce la o diferenta in plus sau in minus la final de zi. In orice caz, o astfel de situatie e suficienta pentru ca firma sa se trezeasca pe usa cu un sigiliu pentru suspendarea activitatii.
 
"   Este valabila si situatia inversa. O serie de produse expuse la vanzare, mai ales in supermarketuri si hipermarketuri, au preturi de tipul 5,67 lei, care presupun fie ca persoana care cumpara sa aiba 67 de bani, fie vanzatorul sa-i dea rest 33 de bani, presupunand ca a dat 6 lei, sau doar 3 bani, daca a platit 6 lei si 70 de bani. in situatia data, neglijenta vanzatorilor din marile retele comerciale poate duce la diferente mari dintre bonul de casa si sumele incasate. Asadar, restul trebuie acordat clientului cu cea mai mare strictete, pana la ultimul banut", scrie Money.ro.

O a treia situatie se refera la cea in care orice magazin trebuie sa aiba bani inca de la inceputul zilei pentru a oferi rest clientilor.

Potrivit Money.ro, "banii pregatiti pentru rest au servit drept motiv pentru inchiderea unei firme. Cazul a fost relatat, ieri, de catre avocatul specialist in fiscalitate Gabriel Biris, fondator al societatii de avocati Biris Goran. Iata ce a scris Gabriel Biris pe contul sau de Facebook:

"Zilele trecute cei de la ANAF au dat amenda 10.000 lei si au inchis un restaurant al amicului pentru o diferenta in plus de 474 lei (amicul sustine ca erau lasati in casa din ziua precedenta, pentru resturi, iar inspectorii puteau verifica si vedea acest lucru). Amicul a concediat 10 oameni…".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF iti poate inchide firma din aceste trei motive...":
Rating:

Nota: 4.44 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016