Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce rezultate a inregistrat operatiunea Cristal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: antifrauda, operatiunea cristal, numerar, bunuri, sanctiune, amenzi

Directia Generala de Antifrauda Fiscala a revenit cu noutati in ce priveste operatiunea "Cristal" declansata cu putin timp in urma. Mai exact, in intervalul perioada 19-25 octombrie 2015, dupa ce a fost demarata prima etapa a unei ample operatiuni de control si monitorizare a firmelor care isi desfasoara activitatea in toate centrele en gros din Romania - Operatiunea "Cristal", 908 inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala au verificat 1.237 operatori economici si au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus amenzi in cuantum total de 7.037.905 lei si confiscari de numerar si bunuri in valoare totala de 2.093.132 lei (de exemplu 78.800 kg legume fructe, 58.995 litri bauturi alcoolice).



 Totodata, asa cum precizeaza comunicatul oficial, pentru incalcarea obligatiei de a fiscaliza incasarile prin intermediul casei de marcat, inspectorii antifrauda au dispus suspendarea activitaÅ£ii a 13 puncte de lucru specializate in servicii de catering/restaurant in interiorul centrelor en gros, iar pentru 123 de puncte de lucru, care desfasurau activitati de comert en gros si en detail in acelasi spatiu, au dispus interzicerea uneia dintre aceste activitati.

Atentionam clientii centrelor angro sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final.

In timp ce 340 inspectori antifrauda au monitorizat caile de acces catre centrele en gros si au verificat 583 mijloace de transport marfa, 568 inspectori DGAF au verificat 1.237 firme care opereaza in aceste centre comerciale. Controalele si monitorizarile se desfasoara alternativ, zilnic, la fiecare dintre cele 60 de centre en gros.

Inspectorii antifrauda realizeaza analize de risc referitoare atat la comercianti, cat si la clientii si furnizorii acestora, in functie de informatiile rezultate din monitorizarea achizitiilor intracomunitare si a importurilor de bunuri.

Lista centrelor en gros selectate pentru prima serie de verificari a fost suplimentata cu urmatoarele sase complexuri comerciale,:

- Grand Siraj (Iasi)

- Sucpi (Craiova)

- Redexpo (Ploiesti)

- Complex Comercial Transilvania (Tg Mures)

- Piata agroalimentara Stupini (Brasov)

- Targul Municipal (Craiova)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce rezultate a inregistrat operatiunea Cristal?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016