keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Ce solutii avem daca s-a depus decontul de TVA cu codul CAEN gresit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: tva, cod caen gresit, decont tva, omfp 179/2007, platitoare tva

Vom analiza mai jos cazul unei persoane fizice care s-a declarat la ANAF ca platitoare de TVA, depunand un memoriu prin care a precizat ca doreste construirea unui imobil. Imobilul urmeaza sa fie vandut dupa finalizarea lucrarilor. S-a depus pentru persoana fizica decont de TVA cu cod CAEN 6810. ANAF suspenda rambursarea TVA, mentionand ca nu este clkar daca trebuia ca persoana fizica sa fie inregistrata la ORC cu codul CAEN. Vom vedea cum se procedeaza daca s-a depus decontul de TVA cu codul CAEN gresit.


Solutia consultantului:

Avand in vedere faptul ca nu se admite intocmirea si depunerea de deconturi rectificative pentru corectarea datelor din deconturile anterioare, prin OMFP 179/2007 s-a reglementat procedura de corectare a erorilor de natura materiala din formularul "Decont de taxa pe valoarea adaugata" cod 300 completat si depus la organul fiscal competent pentru raportarea operatiunilor economice realizate intr-o anumita perioada fiscala.

Astfel, se pot corecta erorile de transcriere a sumelor preluate din jurnalul pentru vanzari. Situatia prezentata de dvs. se poate incadra la "eroare de transcriere".

In acest scop, se formuleaza o cerere adresata organului fiscal competent care se depune fie la registratura acestuia, fie la posta, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Cererea se motiveaza prin faptul ca exista neconcordanta dintre datele raportate prin decontul de TVA cod 300 si evidenta fiscala.

Cererea trebuie insotita de o declaratie pe proprie raspundere, din care sa rezulte faptul ca nu a avut loc inspectia fiscala partiala privind TVA pentru perioada fiscala pentru care se solicita corectarea.  
   
Corectarea erorilor materiale se materializeaza prin emitera unei Decizii de corectare care este structurata conform modelului decontului de TVA in vigoare pentru perioada fiscala in care s-a intocmit fiecare decont completat eronat, initial.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016