Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal se modifica din nou. Pentru a cata oara?!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: deducere speciala, credite, proiect, codul fiscal, venituri brute, salarii, facilitate fiscala

In contextul in care asteptam vesti cu privire la finalizarea procesului de rescriere a Codului fiscal, un nou proiect de Ordonanta de Urgenta vine sa ne confirma ca mai avem de asteptat o perioada destul de indelungata.


Motivele emiterii unui nou proiect? Sunt multe si sunt incluse in Nota de fundamentare care insoteste proiectul.

In primul rand, se doreste relansarea consumului care a avut de suferit dupa perioada de criza si post-criza. Se doreste astfel aplicarea unor masuri care sa stimuleze consumul si se atrage totodata atentia asupra faptului ca platile catre banci au intrat intr-un ritm greoi care afecteaza economia.

Se constata, in acelasi timp, ca peste 30 la suta din gospodariile populatiei din Romania sunt supraindatorate.

Se propune, in primul rand, introducerea unui mecanism de restructurare a creditelor si se stabilesc conditiile in care trebuie indeplinite cumulativ in cazul restructurarii acestora, in vederea acordarii deducerii speciale pentru credite.

In ce priveste Titlul III "Impozitul pe venit", in Nota de fundamentare se mentioneaza o revizuire a sistemului de acordare a deducerilor pentru persoanele fizice care desfasoara o activitate dependenta si care realizeaza venitiri din salarii, la functia de baza, in sensul acordarii unei deduceri speciale lunare pentru credite restructurate ce va fi luata in calcul la stabilirea bazei impozabile.


Astfel, pentru a beneficia de deucere speciala lunara pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie sa realizeze venituri brute din salarii prevazute la art. 55 altele decat alin. (2)-(4), la functia de baza sau venituri brute din pensii de pana la 2.000 lei, inclusiv, in fiecare una a perioadei impozabile in care se acorda deducerea.

Deducerea se acorda lunar, incepand cu drepturile reprezentand venituri din salarii si pensii, aferente lunii ianuarie 2016, pentru o singura sursa de venit si reprezinta rata din perioada de prelungire a duratei initiale a creditului (art. I, art. 2 alin. (1), lit.c), nu mai mult de 900 lei, in anumite conditii, pe baza documentelor justificative emise de imprumutator.

Mai exact, contribuabilul va primi o facilitate fiscala din partea statului roman, astfel incat efortul de plata a datoriilor catre banci si IFN, in crestere ca urmare a necesitatii restituirii sumelor amanate la plata, sa se diminueze. Facilitatea fiscala se va acorda pe cel mult doi ani, atata timp cat debitorul isi onoreaza corespunzator serviciul datoriei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal se modifica din nou. Pentru a cata oara?!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016