keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Firmele cu pret mic la licitatii publice vor putea imparti contractul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: firme, preturi mici, licitatii publice, institutie publica, achizitii, achizitie publica

Potrivit unor noi prevederi, firmele care se inscriu, la o licitatie publica, cu acelasi pret cel mai scazut si nu pot fi departajate nici dupa ce prezinta o noua propunere financiara vor fi intrebate de catre stat daca accepta sa imparta contractul.


Aceasta intrebare le va fi astfel adresata inainte ca procedura sa fie anulata, in cazul in care impartirea este posibila, informeaza HotNews.ro.

Aceste modificari schimba si felul in care se fac unele justificari in acest proces. Mai exact, o institutie publica nu va mai fi obligata sa justifice de ce a ales sa atribuie contractul prin licitatie deschisa sau restransa, ci se va putea limita la redactarea unei singure note justificative privind estimarea valorii contractului, alegerea procedurii de atribuire, a cerintelor de calificare, a factorilor de evaluare, precum si a ponderii acestora.

In documentul propus de Guvern in ce priveste normele referitoare la achizitiile publice, se mentioneaza:

"Autoritatea contractanta solicita ofertantilor care, in cadrul ofertelor declarate admisibile, au ofertat cel mai scazut pret egal, o noua propunere financiara, caz in care contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut. Daca in urma reofertarii/reofertarilor ofertantii nu pot fi departajati, autoritatea contractanta are obligatia de a solicita, in masura in care este posibil si mai inainte de a decide anularea procedurii de achizitie publica, acceptul acestora cu privire la impartirea contractului".

Totodata, se stabileste ca o autoritate contractanta nu are obligatia de a justifica alegerea procedurilor de licitatie deschisa sau licitatie restransa si, in cazul atribuirii unui contract sectorial, nici a procedurii de negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016