Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Asa cum arata cel mai nou studiu al companiei de evaluare a riscului Coface Romania, primele 10 sectoare economice din Romania care inregistreaza cel mai mare numar al firmelor intrate in insolventa au ramas cu precadere neschimbate in primul semestru din 2014, singurele modificari fiind la nivel de ordine in cadrul topului, dar cu variatii de una, maximum doua pozitii.
Potrivit Agerpres, la finalul primei jumatati a anului in curs, pe primul loc se situeaza comertul cu amanuntul - 2.817 insolvente, urmat de comertul cu ridicata si distributie - 2.107, constructii - 1.882, servicii pentru intreprinderi - 1.060, hoteluri-restaurante - 889, transporturi - 774, fabricarea lemnului si a produselor din lemn - 351, agricultura - 330, fabricarea articolelor textile, de imbracaminte si incaltaminte - 324, industria alimentara si a bauturilor alcoolice - 281.
Aceeasi sursa care citeaza datele raportului arata ca, analizand evolutia cazurilor de insolventa pe rol in ultimii 5 ani, se observa o tendinta de consolidare a gradului de concentrare a volumelor in primele trei, respectiv cinci sectoare. Prin urmare, ponderea primelor trei sectoare care au inregistrat cele mai multe dosare pe rol in insolventa in cifre absolute a variat in ultimii cinci ani intre 50% - 54%, iar pentru primele 5 sectoare intre 65% - 70%.
In raportul oficial transmis se precizeaza:
"Aceste ponderi nu sunt intamplatoare si sunt determinate de factori structurali, precum distributia sectoriala a tuturor firmelor active la nivel national. Astfel, primele cinci sectoare care inregistreaza cel mai ridicat numar al insolventelor acopera o pondere similara si din punctul de vedere al firmelor totale active.
Pe parcursul primului semestru al anului 2014, s-au deschis 12.453 de insolvente noi, in scadere cu aproximativ 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand s-au deschis 13.855 de proceduri noi de insolventa.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Insolvente in 2014. In ce domenii se inregistreaza cele mai mari numere?":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cum vor IMM-urile sa se modifice Proiectul de lege pentru anularea unor obligatii fiscaleVor fi acordate noi facilitati fiscale persoanelor fiziceInvitatie ANAFMaria Grapini: Un TVA de 24 la suta si o scadere a salariilor vor avea un efect de bumerang asupra economieiTop modificari privind regimul TVA in Noul Cod fiscal!Ultimele articole
Serie de intrebari si raspunsuri MEEMA privind acordarea de granturi. Codul CAEN 6920 pentru PFA este eligibil?Ministerul Finantelor mentine in continuare esalonarea simplificata pentru sume de peste 500 de lei, respectiv 5.000 de leiReminder ANAF! Tipuri de facilitati fiscale ce pot fi accesate pentru conformare la plata obligatiilor fiscaleSolutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea firmei in 2021Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)
Mai multe articole despre Insolventa
Articole similare
Impozitul pe cifra de afaceri, optional doar pentru anumite FIRMETotul despre regimul special aplicat de o agentie de turismReguli aplicabile raporturilor de munca pe parcursul starii de alerta. Webinar Back to business.ANAF plateste 600.000 euro pentru o reclama care sa ne convinga sa platim taxeleComisia modifica legislatia privind brevetele. Vor fi evitate litigiile multipleUltimele articole
Planul de conturi pentru institutiile publice a fost modificat (Ordinul 27/2021)Solutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea FIRMEi in 2021Beneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelorCRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!Evidentierea ajustarii de TVA pentru clienti intrati in faliment. Se poate emite doar o singura factura centralizatoare?
Mai multe articole despre firme
Articole similare
Vesti bune pentru companii. Insolventele s-au redusDe ce e 2013 anul insolventelorCompaniile intrate in insolventa au produs bancilor pierderi de 5,2 miliarde leiRaport insolventa firme la sfarsit de anDomeniile in care se inregistreaza cele mai multe insolvente
Mai multe articole despre coface romania
Articole similare
Impozitul pe veniturile microintreprinderilor. Ce trebuie sa stim despre legislatia aferenta?Guvernul a APROBAT modul de acordare a zilelor libere pentru parinti, in situatia inchiderii scolilorComisia Europeana lanseaza o carte verde privind finantarea pe termen lung a economiei europeneGabriel Jinga si Gabriel Gheorghe vin la Poiana Brasov, 27 - 29 noiembrie la Smeinarul National de Fiscalitate si ContabilitateCodul fiscal 2011 - Titlul IVUltimele articole
Serie de intrebari si raspunsuri MEEMA privind acordarea de granturi. Codul CAEN 6920 pentru PFA este eligibil?NOU! Consultanta CONTABILA: 125 de specialisti sunt de garda in 2021!OUG 220/2020 care prevede aplicarea masurilor de protectie sociala pentru angajati si angajatori dupa 1 ianuarie 2021 a fost publicata in MonitorOUG 2010/2020 modifica OG 99/2020 privind comercializarea produselor si serviciilor de piataCesiune de creante la o microintreprindere. Care sunt implicatiile fiscale?
Mai multe articole despre domenii
Articole similare
Drumul fiscal-contabil al produsului finit la deseuDe la 1 februarie se aplica noua procedura de inregistrare in scopuri de TVAIn toamna lui 2017, bate vantul schimbarii in fiscalitatea romaneascaLivrare intracomunitara si marfuri lipsa pe timpul transportului. Ce regim TVA se aplica?Societate in faliment: inregistrarea evaluarii activelor si scutirea/ajustarea TVAUltimele articole
Ministerul Finantelor mentine in continuare esalonarea simplificata pentru sume de peste 500 de lei, respectiv 5.000 de leiReminder ANAF! Tipuri de facilitati fiscale ce pot fi accesate pentru conformare la plata obligatiilor fiscaleNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Este OFICIAL! A fost modificata procedura de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante (Ordinul 2998/2020)Ajustarea TVA in cazul clientilor in faliment
Mai multe articole despre insolvente

Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2021 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"