Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ordinul MFP nr. 140/2013 modifica normele privind scutirea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: aplicarea scutirii de tva, norme metodologice, restituire taxa, omfp nr140/2013, scutirea de tva

Va informam ca OMFP nr. 140/2013 pentru modificarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), j^1), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si la art. X si XI din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.389/2011 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 90, din 12 februarie 2013.In baza prevederilor art. 143 alin. (1) lit. j), j^1), k), l) si m) si alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 10 pct. 1 din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:

Art. I. - Normele privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), j1), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si la art. X si XI din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.389/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 597 din 24 august 2011, cu modificarile ulterioare, se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

1. La articolul 2 alineatul (7), litera b) va avea urmatorul cuprins:

"b) persoanele scutite prevazute la art. 1 alin. (7) vor solicita o adresa scrisa emisa de structura organizatoare a activitatilor de cooperare din cadrul Ministerului Apararii Nationale cu fortele armate ale statelor straine membre NATO, care sa confirme faptul ca acestea se afla in Romania pentru a lua parte la efortul comun de aparare, ori de cate ori este cazul."

2. La articolul 3 alineatul (2), litera g) va avea urmatorul cuprins:

"g) in cazul persoanelor mentionate la art. 1 alin. (7), o adresa scrisa emisa de structura organizatoare a activitatilor de cooperare din cadrul Ministerului Apararii Nationale cu fortele armate ale statelor straine membre NATO, care sa confirme faptul ca acestea se afla in Romania pentru a lua parte la efortul comun de aparare, ori de cate ori este cazul."

3. La articolul 3, alineatul (5) va avea urmatorul cuprins:

"(5) Prin exceptie de la prevederile alin. (3) si (4), in situatia in care persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), (2), (4), (5) si (7) nu au depus in termenele prevazute la alin. (3) si (4) cererile de restituire a taxei pe valoarea adaugata si/sau documentatia aferenta, la solicitarea acestora presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala poate aproba efectuarea restituirii taxei pe valoarea adaugata. In acest sens, pe baza documentelor prevazute la alin. (2), depuse de solicitanti, autoritatea fiscala competenta va intocmi un referat semnat de conducatorul acesteia, din care sa rezulte ca, desi cererile de restituire au fost depuse cu intarziere fata de termenele prevazute la alin. (3) si (4), sunt indeplinite conditiile prevazute de lege si de prezentul ordin pentru acordarea restituirii taxei pe valoarea adaugata, care va fi inaintat presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea efectuarii restituirii taxei pe valoarea adaugata."
 
Art. II. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Ordinul MFP nr. 140/2013 modifica normele privind scutirea TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016