keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Serviciile de reparatii auto. Regim TVA. Inregistrari contabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: prestari servicii, tva, codul fiscal, inregistrari contabile

O societate a efectuat o revizie pentru un autoturism intr-un alt stat membru UE. Pentru serviciile executate s-a emis factura fara TVA, ambele societati fiind inregistrate ca platitori de TVA. Factura cuprinde si categoria "materiale auxiliare". Vom stabili care este tratamentul fiscal din punct de vedere TVA, cum se inregistreaza in contabilitate si se trece in decontul de TVA.

Raspuns:

Serviciile de reparatii auto descrise de dumneavoastra sunt considerate achizitii intracomunitare de servicii . Reglementarile aplicabile in materie de TVA sunt prevazute de art.133 alin. (2) din Codul Fiscal . Locul prestarii este considerat a fi locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice".

Avand in vedere si reglementarile prevazute de art.150 din Codul fiscal , beneficiarul este persoana obligata la plata taxei pentru aceasta operatiune, prin mecanismul taxarii inverse, conform art. 157 alin. (2) din Codul fiscal . Asadar, este corect sa fie facturata revizia fara TVA (in cituatia comunicarii unui cod valid de TVA).

In cazul in care facturau doar serviciul, considerand materialele auxiliare ca facand parte din serviciul respectiv (piese inlocuite), trebuiau sa factureze fara TVA - daca transmiteati un cod valabil de TVA, si declarat in D390. Altfel inteleg ca materialele respective nu puteau fi integrate in serviciul respectiv si au fost facturate cu TVA.

Valoarea din factura fara TVA, se va declara la randul 7 si 7.1, respectiv, 20 si 20.1, iar valoarea cu TVA se va declara la 5 si 5.1, respectiv, 18 si 18.1.

In contabilitate se va face inregistrarea 4426 = 4427 atat la cumparator cat si la furnizor. In cazul vanzatorului deducerea taxei pe valoarea adaugata la nivelul taxei colectate este similara cu incasarea acesteia, iar la cumparator colectarea taxei pe valoarea adaugata la nivelul taxei inscrise in factura este echivalenta cu plata acesteia.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016