keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Inregistrarea in scopuri de TVA in 2014. Sunt explicate toate situatiile neclare!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: deconturile de taxa, inregistrarea in scopuri de tva, 2014, perioada fiscala, trimestrul calendaristic

Reamintim mai jos unele aspecte referitoare la inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (9^1) din Codul fiscal, in dorinta de a clarifica situatiile posibile si de a actiona conform legii.



Potrivit art. 153 alin. (9^1) din Codul fiscal dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA conform alin. (9) lit. a) - e), organele fiscale competente reinregistreaza persoanele impozabile in scopuri de TVA astfel:

a) din oficiu, de la data la care a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii, respectiv:

- de la data reactivarii, pentru persoana impozabila care este declarata inactiva fiscal conform prevederilor art. 78 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

- de la data inscrierii in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii pentru persoana impozabila care a intrat in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului, potrivit legii.

b) la solicitarea persoanei impozabile, de la data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, daca inceteaza situatia care a condus la anularea inregistrarii (inregistrarea in scopuri de TVA s-a anulat daca asociatii/administratorii persoanei impozabile/persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din O.G. nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata).

In cazul societatilor reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ai caror asociati din cauza carora s-a dispus anularea inregistrarii in scopuri de TVA nu sunt majoritari la momentul solicitarii reinregistrarii, persoana impozabila poate solicita reinregistrarea chiar daca nu a incetat situatia care a condus la anularea inregistrarii.

In acest sens, prin asociat majoritar se intelege persoana fizica sau juridica ce detine parti sociale/actiuni in cadrul unei societati reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care depasesc 50% din capitalul social al societatii.

c) la solicitarea persoanei impozabile, de la data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, daca inceteaza situatia care a condus la anularea inregistrarii (inregistrarea in scopuri de TVA s-a anulat daca persoana impozabila nu a depus niciun decont de taxa pentru 6 luni consecutive in cazul in care perioada fiscala este luna calendaristica, si pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in cazul in care perioada fiscala este trimestrul calendaristic).

In acest caz persoana impozabila trebuie sa furnizeze urmatoarele informatii/documente:

1. prezentarea deconturilor de taxa nedepuse la termen;

2. prezentarea unei cereri motivate din care sa rezulte ca se angajeaza sa depuna la termenele prevazute de lege deconturile de taxa;



d) la solicitarea persoanei impozabile, de la data comunicarii deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, daca inceteaza situatia care a condus la anularea inregistrarii (inregistrarea in scopuri de TVA s-a anulat daca persoana impozabila nu a evidentiat achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de nunuri/prestari de servicii in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive, in cazul in care perioada fiscala este luna calendaristica, si pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in cazul in acre perioada fiscala este trimestrul calendaristic.


In acest caz persoana impozabila trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca va desfasura activitati economice.



Sursa: Finante Arges



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016