keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Returnare marfa. Cum procedam la stornarea facturii?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: returnare marfa, stornare factura, contract vanzare, preturi, act aditional, factura, stornare

Studiul de caz urmator trateaza situatia in care, in urma unui act aditional la un contract de vanzare-cumparare marfa, s-a emis o factura de diferente de pret pentru fiecare produs ce face obiectul contractului. Factura a fost incasata. Partile au convenit sa se revina la preturile initiale. Vom vedea ce documente se intocmesc pentru a putea returna clientului banii.


De asemenea, stabilim daca pentru o returnare de marfa se face stornare la factura initiala sau facturare de catre beneficiar.

Problema acordarii unor diferente de pret pentru marfurile deja livrate trebuie stabilita contractual inainte de livrarea peroduselor.

Acceptarea unor diferente de pret prin emiterea unui act aditional ulterior primirii si utilizarii sau revanzarii produselor poate sa produca pierderi sau mai grav vanzarea la un pret mai mic decat cel de achizitie.

Faptul ca aceasta factura a fost si incasata este un fapt ireversibil, revenirea la starea initiala este greu de crezut in cazul unui control fiscal, doar daca acest lucru se intampla in aceeasi perioada fiscal.

In opinia mea, ar trebui sa anulati actul additional, sa reveniti asupra modificarii preturilor, precum si a adaosurilor in contabilitate, efectuarea de regularizari de taxa si rectificarea declaratiilor, urmand ca returnarea banilor sa fie facuta ca o incasare necuvenita.

Returnarea de marfa se face prin eliberarea de catre furnizor a unei facturi cu valori negative in cazul in care produsele nu au fost achitate, sau daca au fost achitate se vireaza banii sau se achita numerar.

Facturarea de catre beneficiar poate mari artificial cifra de afaceri, deci in cazul microintreprinderilor se maresc veniturile, acestea fiind impozitate.


Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016