Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

UE vrea mai putina birocratie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, administratie publica, sector public, comisia europeana, achizitii publice

Comisia Europeana urmeaza sa comunice o noua politica care va ajuta autoritatile publice sa evite dependenta de un singur furnizor de TIC. Urm?nd recomandarile formulate in aceasta noua abordare "de reducere a riscului de blocaj" s-ar putea economisi 1,1 miliarde de euro pe an pentru sectorul public al UE. De exemplu, procedurile de licitatie deschisa, pot incuraja cresterea numarului de ofertanti cu oferte de o valoare mai mare (dublarea numarului de ofertanti, de regula, reduce dimensiunea contractului cu 9 %).



Neelie Kroes, vicepresedinta a Comisiei Europene, a declarat: "Standardele deschise creeaza concurenta, conduc la inovare si la realizarea de economii. Ghidul publicat astazi a fost creat pentru a ajuta autoritatile nationale sa profite de fiecare oportunitate in scopul inovarii si eficientei".

A lucra cu standarde - in comparatie cu a specifica o singura marca, un instrument, un sistem sau un produs TIC- la achizitionarea de sisteme TIC contribuie la economisirea banilor contribuabililor. Cu toate acestea, multe organizatii fie nu au expertiza de a decide care standarde sunt relevante pentru nevoile lor de TIC, fie se tem ca costurile initiale de modificare ar fi prea mari si ar putea conduce la pierderi de date. Ca urmare, acestea ramân blocate in sistemele lor de TIC sau intr-o relatie cu un singur furnizor.

In plus, utilizarea sporita a standardelor faciliteaza schimbul de date intre sistemele publice, astfel incat cetatenii pot furniza datele lor numai o singura data in cadrul oricarei administratii publice si aceasta va facilita serviciile de guvernare electronica transfrontaliere de care cetatenii si intreprinderile au nevoie atunci când calatoresc/lucreaza/studiaza/fac afaceri in interiorul UE.

Ghidul publicat astazi este destinat sa ajute functionarii responsabili cu planificarea si achizitionarea de sisteme si servicii TIC pentru organizatiile publice. Ghidul ofera asistenta tarilor, regiunilor sau sectoarelor de aplicare in elaborarea unei strategii TIC de ansamblu si consta in principii de baza pentru ca sistemele TIC sa colaboreze si sa ofere un serviciu eficient cetatenilor. Mai mult decât atât, ghidul le ajuta la evaluarea standardelor existente in mod corect si transparent, pentru a le putea alege pe cele care le pot sprijini cel mai bine strategiile si pentru evitarea blocajelor.

Ghidul sugereaza ca planificarea pe termen lung ar putea contribui la inlocuirea sistemelor care sunt predispuse la "blocaje" cu alternative bazate pe standarde; acest lucru ar trebui sa compenseze costurile initiale mai ridicate generate de inlocuirea sistemelor. in cele din urma, ghidul ofera autoritatilor responsabile cu achizitiile publice, indicatii "gata de utilizat" pentru a le ajuta sa isi asume noua initiativa.

Pentru a sprijini autoritatile publice in timpul acestui proces de tranzitie, Comisia Europeana va organiza reuniuni cu autoritatile publice, industria furnizoare de TIC, organizatiile de standardizare si societatea civila, in care cetatenii vor invata unii de la altii, se vor adapta la cele mai bune practici care rezulta, vor analiza problemele comune si vor sugera solutii comune.


Context

Agenda digitala pentru Europa a identificat "blocajul" ca o problema si s-a angajat sa furnizeze orientari referitoare la legatura dintre standardizarea TIC si achizitiile publice, pentru a oferi asistenta autoritatilor publice in utilizarea optima a standardelor in scopul promovarii eficacitatii si al reducerii riscului de blocaj. Comisia prezinta astazi o comunicare, insotita de un document de lucru al serviciilor Comisiei care contine un ghid practic privind modalitatile de utilizare mai eficienta a standardelor in domeniul achizitiilor publice, in special in sectorul public.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "UE vrea mai putina birocratie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016