Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sa ne calculam singuri amenzile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Apr. 2009
Tags: declaratia 390, livrari intracomunitare, achizitii intracomunitare, codul fiscal

Noi amenzi stabilite pentru nedepunerea/ depunerea eronata a Declaratiei 390Prin Ordonanta aprobata in sedinta de Guvern din 11 aprilie a fost modificat si Codul de Procedura Fiscala si s-au introdus ...

 Noi amenzi stabilite pentru nedepunerea/ depunerea eronata a Declaratiei 390

Prin Ordonanta aprobata in sedinta de Guvern din 11 aprilie a fost modificat si Codul de Procedura Fiscala si s-au introdus amenzi pentru Declaratiile rectificative la Declaratia 390.

Atentie la amenzile pe care le vom plati de acum inainte pentru nedepunerea sau depunerea cu date incorecte/ incomplete a declaratiilor recapitulative privind livrarile si achizitiile intracomunitare de bunuri - Declaratia 390.

Incepand cu 1 mai vom plati o amenda de 2 % din suma totala a achizitiilor /livrarilor intracomunitare de bunuri nedeclarate, sau dupa caz din diferentele nedeclarate rezultate urmare declaratiilor incorecte sau incomplete.

Livrarile si achizitiile intracomunitare de bunuri se declara trimestrial pana la data de 25 a primei luni din trimestrul urmator.

Ordonanta prevede faptul ca nu se percepe aceasta amenda daca erorile se corecteaza pana la termenul legal de depunere. Aceasta inseamna ca, daca depunem Declaratia 390 pentru trimestrul II pe data de 15 iulie, si in perioada 15 iulie – 25 iulie descoperim erori, diferente nedeclarate, putem sa corectam Declaratia initiala fara a plati vreo amenda.

Nu se plateste amenda nici daca, ulterior termenului legal de depunere, se corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

Daca vom corecta Declaratia 390 pana la urmatorul termen de depunere a Declaratiei recapitulative, amenda se va reduce cu 50 % si deci vom fi sanctionati cu 1 % din suma totala a achizitiilor /livrarilor de bunuri nedeclarate sau dupa caz din diferentele nedeclarate.

Putem corecta Declaratiile depuse anterior intrarii prezentei Ordonante de Urgenta in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a Ordonantei – adica pana la 30 iunie , fara a plati amenda stipulata de aceasta OUG.


Irina Coma, analist www.infoTVA.ro
Consultant fiscal, expert contabil, auditor financiar

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sa ne calculam singuri amenzile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016