Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cresteri semnificative anul trecut in industrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: cifra de afaceri, industrie, bunurilor de capital, cresteri, industria prelucratoare

Potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica, anul trecut cifra de afaceri ain industrie a crescut anul trecut, pe ansamblu, cu 7,8% fata de cea din 2013, datorita cresterii industriei prelucratoare (+7,8%) si industriei extractive (+7,5%).


Totodata, pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica +13,7%, industria bunurilor de folosinta indelungata +12,3%, industria bunurilor de capital +8,5%, industria bunurilor intermediare +7,6% si industria bunurilor de uz curent +4,1%.

Potrivit Agerpres, in decembrie 2014, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din industrie a scazut pe total cu 10,4% ca urmare a scaderii industriei prelucratoare (-10,7%) si industriei extractive (-5,3%).

Pe marile grupe industriale scaderi s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (-20,2%), industria energetica (-18,3%), industria bunurilor intermediare (-15,3%), industria bunurilor de capital (-7,9%) si industria bunurilor de uz curent (-1%).

Aceeasi sursa anunta ca, prin comparatie cu decembrie 2013, cifra de afaceri din industrie a crescut in ultima luna a anului trecut, pe ansamblu, cu 4,2%, datorita cresterilor din industria extractiva (+13,7%) si industria prelucratoare (+3,8%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor intermediare (+8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,9%), industria bunurilor de capital (+6,3%) si in industria bunurilor de uz curent (+5,7%). Industria energetica a scazut cu 17,7%.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cresteri semnificative anul trecut in industrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016