Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mai multe companii sunt investigate de Comisia Europeana. Ce au incercat sa faca?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: companiile, multinationale, evaziunii, concesii, impozitare, ue, ajutor de stat, apple

Comisia Europeana pregateste in aceasta perioada declansarea unei investigatii de proportii care vizeaza mai multe companii multinationale de mari dimensiuni. Aceste companii sunt obiectul unor verificari deoarece au trezit suspiciuni din cauza unor artificii contabile pe care este posibil sa le fi folosit in favoarea lor.



De asemenea, este posibil ca anumite multinationale sa aiba parte de concesii care incalca regulile UE si de favoritisme la impozitare din partea anumitor tari.
 
Astfel, companii precum Amazon, Google si Starbucks sunt criticate in Europa din cauza regimurilor fiscale favorabile de care beneficiaza in unele tari, intr-o perioada marcata de austeritate a cheltuielilor bugetare, informeaza

Investigatia, care ar trebui sa fie initiata miercuri, face parte dintr-o actiune mai ampla impotriva evaziunii si evitarii taxelor, convenita de liderii europeni in urma crizei financiare cu scopul de a sustine bugetele statelor si de a calma populatia afectata de restrangerea cheltuilelor cu multe programe sociale.

Potrivit Wall Street Journal, Comisia va anunta la o conferinta, miercuri, o investigatie privind taxele favorabile negociate de companii cu statele, a declarat o sursa apropiata situatiei. Ancheta va analiza daca ratele foarte reduse ale taxelor din Irlanda, Luxemburg si Olanda pot fi considerate echivalente ajutorului de stat.

Daca executivul comunitar considera ca a fost acordat ajutor de stat, ar putea cere companiilor sa restituie fondurile, noteaza Wall Street Journal. in practica, insa, astfel de cereri nu sunt ceva obisnuit.

Comisia a anuntat in septembrie ca a inceput sa adune informatii despre taxele favorabile obtinute de multinationale in Irlanda, Olanda si Luxemburg.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mai multe companii sunt investigate de Comisia Europeana. Ce au incercat sa faca?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016