Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Returul de bunuri defecte pe teritoriul national dupa achizitia de la furnizorul extern. Studiu de caz

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: returul de bunuri, achizitia, productie, nota de credit, marfa, sume, procedura, impozabil, client

O societate a importat prin intermediul unei societati din Olanda materie prima (rulouri de tabla) cu provenienta din China, pentru care a platit TVA in vama. Jumatate din cantitatea receptionata a fost buna si s-au consumat in productie, iar din rulourile cu defecte de calitate s-au taiat mostre de tabla aprox 20% din fiecare rulou.


Pentru aceasta tabla care a rezultat prin taiere (cei de 20%), partenerul din Olanda a emis o Nota de credit la valoarea initiala minus valoarea de deseu. Pentru restul cantitatii de rulouri (cei 80% care raman) partenerul din Olanda doreste sa le ridice si sa le duca in portul Constanta de unde sa le vanda tot in Romania.

Pentru bunurile ridicate partenerul din Olanda ar urma sa emita o Nota de credit pe valoarea initiala aferenta acestei cantitati.

Care sunt implicatiile fiscale pentru societatea din Romania, din moment ce bunurile nu parasesc teritoriul Romaniei?

In opinia noastra, societatea dumneavoastra nu are un risc fiscal deosebit cu exceptia cazului in care trebuie sa explicati in fata unor eventuale controale fiscale o tranzactie atipica. Din punctul nostru de vedere, societatea din Olanda are obligatia sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania inainte de momentul in care decide vanzarea bunurilor catre un client din Romania.
 
Exista si posibilitatea ca societatea din Olanda sa aplice un mecanism de introducere a unor marfuri in zona libera sau intr-un antrepozit vamal din Constanta, caz in care pana la schimbarea destinatiei bunurilor nu se necesita inregistrarea in scopuri de TVA in Romania si probabil aceasta este procedura pe care societatea din Olanda o va instrumenta.


Raspuns oferit de consultantul fiscal Mihaela Benta pentru www.portalcontabilitate.ro





Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Returul de bunuri defecte pe teritoriul national dupa achizitia de la furnizorul extern. Studiu de caz":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016