Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bulgaria colecteaza 92% din TVA, Romania 60%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Apr. 2011
Tags: tva, colectare, cota forfetara, pib, contribuabili

Romania inregistreaza pierderi de 50 de miliarde de lei pe an. Paguba vine din taxe, impozite si contributii sociale necolectate. Cei mai multi bani provin din TVA, CAS-uri si impozite pe venit. Este ...


Romania inregistreaza pierderi de 50 de miliarde de lei pe an. Paguba vine din taxe, impozite si contributii sociale necolectate. Cei mai multi bani provin din TVA, CAS-uri si impozite pe venit. Este vorba despre un alt capitol la care bulgarii ne dau clasa, a anunat postul public de televiziune. Numai din taxa pe valoare adaugata ei colecteaza cu 50% mai mult!

Platim taxe si impozite mai mari ca bulgarii, petrecem mai mult timp la ghisee. Potrivit sursei citate, totul este in termen de birocratie, nu si de incasari.

„Daca am colecta tot ce trebuie sa colectam, ar trebui sa avem venituri bugetare cam cu 10% din PIB mai mari”, a declarat Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal, continuand: „Bulgaria colecteaza cam 92% din ceea ce ar trebui pe TVA, noi colectam 60%”. Consiliul Fiscal a calculat pierderi de 4% din PIB numai din taxa pe valoarea adaugata. Sunt putini romani platitori de taxe. Dintre acestia, multi nu isi indeplinesc datoria, dar beneficiaza de servicii, s-a spus intr-un reportaj difuzat de postul amintit.

Vina nu o poarta doar contribuabilul, ci si statul, mereu in schimbare de reguli fiscale. Ultimele luni au adus schimbari pentru toti cei care obtin venituri din chirii sau din activitati independente. In ceea ce priveste declaratia pentru contractul de drepturi de autor pe anul 2010, ea trebuie sa fie una dubla: pentru prima jumatate a anului, in care cota forfetara a fost de 40% si a doua pentru restul anului, in care cota forfetara a fost de 20%.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bulgaria colecteaza 92% din TVA, Romania 60%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016