Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania si Germania sunt pe primele locuri la ponderea IMM-urilor in economie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, imm-uri, microintreprinderi, uniunea europeana, intreprinderi mici

In 2011, potrivit datelor publicate luni de Oficiul european de statistica (Eurostat), Germania, Romania si Luxemburg aveau in 2011 cel mai ridicat procent de intreprinderi mici si mijlocii (IMM) din sectorul non-financiar al Uniunii Europene, arata datele publicate luni de Oficiul european de statistica (Eurostat).



In prezent, intreprinderile mici si mijlocii, cu 10-249 angajati, sunt un motor al economiei europene, creand locuri de munca si contribuind la avansul economiei. In urma cu doi ani, din cele 22 milioane de intreprinderi din sectorul non-financiar al Uniunii Europene, 7% erau IMM-uri, reprezentand 38% din numarul de angajati.

In toate statele Uniunii Europene, in 2011, majoritatea intreprinderilor din sectorul non-financiar au fost microintreprinderi (93%) si doar 0,2% sunt mari companii. Cel mai ridicat procent de IMM-uri s-a inregistrat in Germania (18%), Romania si Luxemburg (ambele cu 13%) si Austria (12%), iar cel mai scazut era in Cehia si Slovacia (ambele cu 4%).

In majoritatea statelor Uniunii Europene, cea mai mare pondere a persoanelor angajate este in sectorul IMM-urilor: Lituania si Letonia (ambele cu 51%), Estonia si Luxemburg (ambele cu 49%), Bulgaria (45,5%), Germania si Romania (ambele cu 44%). In sase state membre, cea mai mare pondere a persoanelor angajate este in microintreprinderi, in special in Italia (46%) si Portugalia (42%) iar in doua tari membre, Marea Britanie (46%) si Franta (37%), cea mai mare pondere a persoanelor angajate este in mari companii.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania si Germania sunt pe primele locuri la ponderea IMM-urilor in economie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016