Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantarea intreprinderilor mici. Care sunt planurile MFP?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, intreprinderi mici, mfp, imm, proiecte finantate, imprumuturi bei

Viceprim-ministrul MFP, Daniel Chitoiu, s-a intalnit la 25 septembrie a.c. cu delegatia Bancii Europene de Investitii (BEI) condusa de catre domnul Vice-presedinte Mihai Tanasescu.


In cadrul discutiilor, domnul Daniel Chitoiu a subliniat faptul ca Romania este interesata sa beneficieze de intreaga gama de produse si de expertiza BEI pentru proiecte publice si private la nivel national si regional. in acest sens, a fost apreciata intentia BEI de a se implica prin asistenta tehnica specializata adaptata nevoilor statelor membre, in special in implementarea proiectelor.

Ministrul Finantelor Publice a precizat ca sprijina diversificarea sectoarelor de interventie ale BEI in Romania catre energie, agricultura, infrastructura si continuarea finantarii intreprinderilor mici si mijlocii prin intermediul partenerilor BEI din sectorul financiar-bancar.

Vicepresedintele BEI, Mihai Tanasescu a scos in evidenta avantajele financiare ale statelor membre cu privire la contractarea imprumuturilor de la BEI, atat pentru finantarea proiectelor, cat si pentru asigurarea cofinantarii si prefinantarii proiectelor finantate din fonduri europene. Oficialul european a aratat ca exista probleme legate de lipsa spatiului fiscal pentru proiectele contractate de Romania de la BEI.

Domnul Daniel Chitoiu a declarat ca urmareste cu interes si sprijina initiativa comuna a BEI si Comisia Europeana (COM) privind IMM-urile. in acest context, a precizat ca este oportuna alegerea unui instrument cu impact cat mai mare asupra IMM-urilor, adaptat nivelului de dezvoltare al pietei financiar-bancare din fiecare stat membru si fara a afecta calitatea portofoliului de imprumuturi BEI si implicit ratingul AAA.

In incheierea discutiilor, domnul Mihai Tanasescu a subliniat ca BEI nu are plafoane de finantare pe tari si in consecinta Romania poate beneficia de sume mari de finantare pentru proiecte viabile.

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a subliniat ca Romania este interesata sa beneficieze de liniile de finantare oferite de BEI, in conditiile in care pana in prezent, in perioada 1997-2013 valoarea totala a imprumuturilor acordate de BEI pentru care statul roman prin Ministerul de Finante a emis "No objection" este in valoare de 5,4 mld EUR.

Sursa: MFP


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantarea intreprinderilor mici. Care sunt planurile MFP?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016