Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea CAS va avea impact negativ in urmatorii 5 ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea cas, impact negativ, bugetul general, angajatori, indemnizatii

Bugetul general consolidat va avea de suferit in urmatorii cinci ani ca urmare a reducerii contributiilor de asigurari sociale cu cinci puncte procentuale.


Potrivit celor mai noi calcule, impactul negativ a fost calculat la o medie anuala de 4,409 miliarde lei, in urmatorii cinci ani. Aceste date sunt incluse in Nota de fundamentare aferenta proiectului de lege pentru modificarea Codului Fiscal, publicata de Ministerul Finantelor.

Astfel, pentru anul in curs,  impactul este estimat la minus 850 milioane lei, informeaza Agerpres,  in 2015 la minus 4,86 miliarde lei, in 2016 la minus 5,206 miliarde lei si in 2017 si 2018 la minus 5,564 miliarde lei.

De asemenea, se arata in acelasi proiect, cotele platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata sistemului public de pensii vor fi diminuate la 15,8% pentru conditii normale de munca, 20,8% pentru conditii deosebite de munca si 25,8% pentru conditii speciale de munca si pentru alte conditii de munca. in prezent, cotele sunt de 20,8%, 25,8% si, respectiv, 30,8%.

Modificare va duce, anunta Agerpres citand argumentele care stau la baza proiectului, la "cresterea fondurilor ramase la dipozitia angajatorului, surse care pot fi folosite pentru crearea de noi locuri de munca, contribuind astfel al cresterea bazei de calcul a contributiilor sociale".

In ce priveste impactul social, se remarca faptul ca aceasta modificare va duce la "crearea de noi locuri de munca, diminuarea fenomenului muncii neformalizate si implicit asigurarea prestatiilor acordate din sistemele de asigurari sociale (servicii medicale, indemnizatii pentru boala si maternitate, indemnizatii de somaj, pensii)".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea CAS va avea impact negativ in urmatorii 5 ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016