keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Devizul. Document justificativ in cazul unei prestari de servicii de reparatii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Oct. 2017 Exclusiv
Tags: prestari servicii, reparatii, deviz, document justificativ

In randurile de mai jos, vom vedea daca in cazul unei firme care nu are ca obiect principal de activitate constructiile, dar care desfasoara ocazional activitati de zugravire, reparatii in momentul in care se presteaza acest serviciu este necesara efectuarea unui deviz cu evidentierea contributiilor sociale, materiale sau daca este suficient un contract plus factura fiscala.

Documentele justificative care stau la baza emiterii facturii pentru respectarea prevederilor legale cu privire la faptul generator si exigibilitatea operatiunii  sunt: contract de prestari servicii, situatii de lucrari, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza carora se stabilesc  serviciile efectuate sau, dupa caz, in functie de prevederile contractuale, procese verbale incheiate la data acceptarii de catre beneficiari a serviciilor prestate, conform art.281 alin.(7) Cod fiscal.
 
Astfel, documentele precizate mai sus trebuie sa prevada lucrarile efectuate si sa aiba anexat un deviz in care sa se regaseasca consumurile de materiale la care se adauga marja de profit in care sunt incluse si costurile cu forta de munca. In functie de politica firmei, devizul poate sa cuprinda defalcat consumurile de materiale, costurile cu forta de munca, alte costuri, la care apoi se adauga marja de profit.
 
In concluzie, nu este suficient un contract si o factura pentru a se inregistra in evidentele contabile si fiscale o prestare de serviciu, impunandu-se si celelalte documente care dovedesc realitatea operatiunii pe de o parte, iar pe de alta parte acestea sunt documente justificative pentru inregistrarea costurilor cu serviciile efectuate in contabilitatea prestatorului.
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Marilena Radulescu - economist si expert contabil
 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016