Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romanii inca nu au incredere in banci: 33 la suta isi tin banii acasa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: banci, incredere, imprumut, credit de consum, comisioanele bancare, studiu

Potrivit unui nou studiu facut de Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT), romanii din mediul urban nu au incredere in banci in proportia la care ne-am fi asteptat in 2014.


Astfel, o treime dintre romanii din mediul urban prefera sa isi tina economiile acasa pentru ca nu au incredere in banci. Interesant este ca neincrederea acestora a crescut din 2006 si pana in prezent, in trecut procentul celor care isi tineau banii acasa fiind de 25%.

In aceasta privinta, Studiul National de Audienta (SNA) FOCUS efectuat de BRAT si citat de Agerpres precizeaza:

"Un procent de 35% dintre intervievati afirma ca prefera sa-si tina economiile acasa, pentru ca nu au incredere in banci, comparativ cu 25% care erau de acord cu aceasta afirmatie in 2006. Un procent de 34% dintre romanii de la oras afirma ca folosesc bancile pentru depozite, pentru ca au incredere, in scadere fata de 2006, cand 43% faceau aceasta afirmatie".

Totodata, se arata ca doar 55% dintre romani au astazi incredere in banci si numai in cele mari, in scadere semnificativa fata de un procent de 71% cat era in 2006.

Perceptia generala (peste 70%) este ca bancile pun beneficiile pe primul loc si nu clientii. In continuare, studiul arata ca 37% dintre romani fac imprumut doar daca nu reusesc sa faca rost de bani din alte surse si doar 24% considera ca banca ii ajuta.

Acelasi studiu noteaza ca "perceptia romanilor a ramas constanta in ceea ce priveste economisirea banilor: 60% cred ca este important sa economisesti bani in fiecare luna, in timp ce doar 28% reusesc sa faca acest lucru".

Procentul celor care detin un credit de consum a scazut la 9% de la 12% inregistrat in 2011. A crescut interesul legat de comisioanele bancare, 11% dintre cei care contracteaza un imprumut fiind mai atenti la aceste aspecte fata de un procent de doar 7% in 2006.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romanii inca nu au incredere in banci: 33 la suta isi tin banii acasa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016