keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Import in Germania urmat de achizitie intracomunitara in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: omfp 3055/2009, declaratia 390, omfp 76/2010, tva

Intrebare: O firma din Romania (cod valid de TVA) achizitioneaza (FOB) marfa din China care soseste la Hamburg unde se face vama, apoi se transporta in Romania. Transportul se efectueaza de catre o firma din Germania care emite o factura catre firma din Romania pentru transport, manipulare , taxe vamale. Se aplica taxare inversa atat la marfa, cat si la transport? Cum se declara in 390 si in 300? Ce consecinte are faptul ca firma de transport face factura de la punctul de lucru din Romania, deci cu TVA?

Raspuns:

Situatia dvs. este reglementata punctual de Nota nr. 3 la anexa nr. 2 din OMFP 76/2010 privind instructiunile de completare a declaratie 390, privind livrarile si achizitiile intracomunitare. In plus, legiuitorul a precizat si un exemplu, identic cu situatia dvs.

Astfel, societatea dvs. va efectua taxarea inversa in Romania, considerata plata a TVA, avand ca baza elementele ce constituie componenta imporului(pret extern, transport in afara comunitatii pana la efectuarea formalitatii de import, asigurari externe, accize si alte taxe platite in vama).

In completarea declaratiei 390 se va aplica urmatoarea procedura :
a) la completarea codului operatorului se va trece codul fiscal al declarantului vamal sau al transportatorului sau a oricarei alte persoane impozabile ce a efectuat formalitatile de import.
b) la denumirea operatorului se va trece denumirea furnizorului  din China ( prevedere expresa in instructiunea de completare a declaratiei).

In ce priveste factura de transport pe teritoriul comunitar, dupa efectuarea importului, consideram ca este corect sa se emita cu TVA, iar costul transportului este o componenta a costului de achizitie a bunurilor conform pct. 51 din OMFP 3055/2009 privind contabilitatea.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016