Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prejudiciu de 1,8 milioane de lei prin neplata TVA-ului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2011
Tags: tva, prejudiciu, sechestru, tranzactii intracomunitare, comert

Doi oradeni, suspectati de politistii de investigare a fraudelor ca au prejudiciat statul cu peste 1,8 milioane de lei prin crearea unui adevarat circuit evazionist, au fost retinuti.In cursul lunii ...


Doi oradeni, suspectati de politistii de investigare a fraudelor ca au prejudiciat statul cu peste 1,8 milioane de lei prin crearea unui adevarat circuit evazionist, au fost retinuti.

In cursul lunii martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Bihor, au inceput urmarirea penala fata de V.K.I., de 26 de ani si B.V.F., de 33 de ani, ambii din Municipiul Oradea, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Cei doi oradeni sunt suspectati ca, in perioada august - decembrie 2008, fara a avea vreo calitate in cadrul unei societati comerciale cu sediul in Municipiul Oradea, au desfasurat tranzactii intracomunitare, respectiv achizitii de produse alimentare de la diverse societati comerciale din Ungaria si Slovacia, bunuri pe care ulterior le-au valorificat fara forme legale in Romania si fara a declara organelor fiscale activitatile comerciale desfasurate.

Din cercetarile efectuate in cauza, politistii de investigare a fraudelor ii suspecteaza pe cei doi ca au folosit societatea cu sediul in Oradea doar ca paravan al activitatilor infractionale. Acestia sunt acuzati ca au creat un circuit evazionist, prin infiintarea respectivei societati de tip „fantoma” pe numele unui cetatean ungar, pentru a impiedica efectuarea controlului financiar – fiscal si pentru eludarea platilor TVA - ului si a impozitului pe profit, datorate ca urmare a comercializarii bunurilor achizitionate.

Prejudiciul efectiv cauzat astfel bugetului de stat este de 1.816.732 lei.
In cauza au fost luate masurii asiguratorii, prin instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor detinute de cei doi suspecti, in valoare de 209.000 lei, asigurandu-se astfel recuperarea partiala a prejudiciului.
Miercuri, 30 martie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalului Bihor, au luat masura preventiva a retinerii celor doi in arestul I.P.J. Bihor, pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca astazi cei in cauza sa fie prezentati la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor si la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventiva. (Sursa: M.A.I.)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prejudiciu de 1,8 milioane de lei prin neplata TVA-ului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016