Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce crede Isarescu despre limitarea platilor in numerar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: limitarea platilor, limitare, numerar, isarescu, comisioanele, cumpararea teren, plafon

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a facut recent unele declaratii cu privire la noua masura de limitare a platilor in numerar. Acesta considera ca exista o birocratie accentuata in cazul unor astfel de tranzactii.



Potrivit Mediafax, guvernatorul BNR a declarat:

"Drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Nu cunosc tari in lume unde sa nu se mai faca plati cash, desi problema economiei gri si a spalarii banilor apare in multe state (...) Am vazut ca se penalizeaza cumpararea de teren cu numerar. Sa-mi spuna cum reusim sa aducem un biet batran cu 2.000 de metri patrati sa-l aducem la banca, sa-i facem cont, sa parcurga toate procedurile de cunoastere a clientului".

De asemenea, Isarescu a amintit de birocratia pe care o presupune vanzarea unui teren si de faptul ca procesul in sine este dificil mai ales pentru proprietarii in varsta:

"Nici nu stiti cate formalitati sunt pentru cumpararea unui teren, sau cei care au elaborat legea nu stiu. Si apoi ne minunam ca avem zone in paragina".

In ceea ce priveste comisioanele interbancare, guvernatorul BNR crede ca acestea au fost exagerate, dar pe termen mediu - lung se vor alinia practicilor europene.

"Cateodata trebuie sa fortezi. Nu stiu daca, in momentul actual, a forta prea mult nu va avea afecete inverse. Colegii de la BNR au trimis observatii la Ministerul Finantelor", a mai spus Isarescu, citat de Mediafax.

Platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, si va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plati intre persoanele fizice.

Actualmente, plafoanele zilnice pentru platile in numerar intre firme sunt de 10.000 de lei pe zi, respectiv de 5.000 de lei catre acelasi furnizor si de 10.000 de lei in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, nivel care va fi pastrat.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce crede Isarescu despre limitarea platilor in numerar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016