Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum se va modifica impozitul pe venit de la 1 iunie 2015?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: impozitul pe venit, codul fiscal, impozit final, 1 iunie 2015, modificari

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 6/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr. 250/14.04.2015, a adus mai multe modificari Titlului III "Impozit pe venit" din Codul fiscal, astfel:


In ceea ce priveste veniturile din transferul proprietatilor imobiliare:

- se precizeaza faptul ca, in cazul transferului dreptului de proprietate prin hotarari judecatoresti sau prin alte proceduri decat cea notariala, impozitul datorat de contribuabilul din patrimoniul caruia a fost transferata proprietatea imobiliara se calculeaza si se incaseaza de catre organul fiscal competent, pe baza deciziei de impunere in termen de 60 de zile de la data comunicarii deciziei. Aceleasi obligatii fiscale sunt aplicabile si in cazul transferului prin executare silita. (art. 77^1 alin. 6)

 

- se elimina obligatia registratorilor de la birourile de carte funciara de a verifica achitarea impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, atunci cand se efectueaza inscrierea drepturilor dobandite (art. 77^1, alin. 6)

 

- pentru inregistrarea la birourile de carte funciara a drepturilor dobandite in baza actelor autentificate de notarii publici ori a certificatelor de mostenitor sau, dupa caz, a hotararilor judecatoresti si a altor documente in celelalte cazuri, anterior datei de 1 iunie 2015 si neinregistrate pana la data respectiva, registratorii nu au obligatia de a verifica achitarea impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (art. 94 alin. 23)

 

In ceea ce priveste veniturile din cedarea folosintei bunurilor:

 

- se stabilesc unele reguli privind recalcularea platilor anticipate de impozit pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor, in situatia rezilierii, in cursul anului fiscal, a contractelor incheiate intre parti, in care chiria reprezinta echivalentul in lei al unei sume in valuta, similare regulilor aplicabile pentru recalcularea platilor anticipate in situatia rezilierii contractelor incheiate intre parti in care chiria este exprimata in lei. Recalcularea se va face de catre organul fiscal competent la cererea contribuabilului, pe baza de documente justificative. (art. 82 alin. 7^1)

 

- se precizeaza cursul de schimb al pietei valutare utilizat pentru determinarea venitului anual, in situatia rezilierii contractelor respective, in cursul anului fiscal, ca fiind cel comunicat de Banca Nationala a Romaniei, in ziua precedenta celei in care se emite decizia de impunere. Impozitul astfel recalculat de organul fiscal competent, la cererea contribuabilului, reprezinta impozit final. (art. 82 alin. 7^1)

 

Prevederile intra in vigoare la data de 1 iunie 2015.

 

Sursa: Finante Arges

 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum se va modifica impozitul pe venit de la 1 iunie 2015?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016