Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procurorii straini ar putea ancheta cazurile de frauda cu fonduri europene din Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: procurorii, dosarele, fraudele, fonduri europene, macovei, ue, frauda

Potrivit unui raport aprobat de Comisia pentru libertati civile (LIBE) a Parlamentului European, procurori din alte state ale Uniunii Europene vor putea desfasura anchete in Romania, in ce priveste fraudele cu fonduri europene.


In aceasta privinta, Monica Macovei a declarat ca in forma iesita din Comisia LIBE, in cadrul insitutiei Procurorului Europan vor activa 25 de procurori europeni delegati - cate unul din fiecare stat membru UE, cu exceptia Marii Britanii, Irlandei si Danemarcei, care nu au dorit sa implementeze sistemul, noteaza HotNews.ro.

Asa cum arata raportul adoptat de LIBE, fiecare procuror european delegat va avea un aparat propriu de lucru in tara care l-a delegat si va putea prelua diverse cazuri de fraude cu fonduri europene.

Pentru ca sistemul sa functioneze in Romania, scrie HotNews.ro, parchetele din tara - in primul rand Directia Nationala Anticoruptie - ar trebui sa raporteze toate cazurile de fraude cu fonduri europene la procuroul european delegat de Romania, vazut ca un magistrat roman.

Ca o etapa urmatoare, scrie aceeasi sursa, procurorul european delegat va putea fie sa lase dosarele la unitatile nationale de parchet, fie sa le dea in lucru altor procurori din Romania, fie sa le preia el si sa le lucreze la nivelul inistitutiei Procuroului European, daca se constata ca dosarele stagnau in tara. Cu toate acestea, deciziile vor apartine camerelor decizionale ale Procurorului European, formate din cate 5 procurori europeni delgati din statele UE.

Acestea sunt aspectele in privinta carora camerele vor lua decizii, potrivit Monicai Macovei, citata de HotNews.ro:

-    vor aproba deciziile nationale de inceperea investigaiilor intr-un caz anume
-    inchiderea unui dosar.
-    Vor aproba acordurile de vinovatie pe care le obtine procurorul european delegat cu persoanele cercetate.
-    Vor putea decide realocarea cazurilor. "Daca nu-si fac treaba acasa, atunci se aloca fie la alt procuror din tara respectiva, fie il ia procurorul european si-l face la sediu", a precizat raportoarea Parlamentului European pe acest proiect.
-    Vor decide instanta competenta unde va fi trimis in judecata un dosar specific. "Daca toate fraudele sunt intr-o singura tara, instanta va fi din tara respectiva", a precizat Monica Macovei.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procurorii straini ar putea ancheta cazurile de frauda cu fonduri europene din Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016