Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se infiinteaza o baza de date comuna pentru asiguratori pentru a combate fraudele in zona CASCO

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: asigurari, fraude, casco, autovehicul, unsae, madalin rosu, asiguratori, baza date comuna

In perioada urmatoare, Asociatia nationala a asiguratorilor (UNSAR) va infiinta o baza de date comuna pentru verificarea istoricului daunelor autovehiculelor asigurate prin intermediul politelor facultative CASCO.


In ce priveste proiectul care ar putea fi aprobat pana la finele anului, Madalin Rosu,  responsabil al Sectiunii auto din cadrul UNSAR, la un eveniment al asociatiei desfasurat la Sinaia, a declarat, citat de HotNews.ro:

"La nivelul UNSAR exista aceasta initiativa si speram sa fie aprobata pana la finele acestui an. Prin intermediul unei aplicatii IT, societatile vor putea verifica istoricul daunelor autovehiculelor. Baza de date comuna va permite asiguratorilor sa evite incheierea unei polite CASCO in cazul unui autovehicul grav avariat si pentru care s-a platit deja o despagubire, dar se incearca incheierea unei noi polite facultative CASCO".

Acesta a explicat ca reintra in circulatie epave auto si se incearca ulterior obtinerea unor castiguri necuvenite:

"Au fost cazuri in care s-a reusit, pentru aceeasi serie de sasiu, sa fie platite despagubiri pentru dauna totala de catre mai multi asiguratori intr-un anumit interval de timp. Vrem sa evitam astfel de cazuri prin intermediul acestei aplicatii IT, unul dintre efecte fiind reducerea despagubirilor platite si, implicit, reducerea tarifelor de prima".

HotNews.ro informeaza ca piata asigurarilor a atins 8,29 miliarde de lei in 2013, cu 0,4% mai mult fata de anul precedent, potrivit datelor provizorii ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

In ce priveste asigurarile generale, in total de 6,64 miliarde de lei, cea mai mare parte a primelor subscrise s-a inregistrat pe clasa RCA (raspundere civila auto), cu o pondere de 37,18% din total, respectiv 2,467 miliarde lei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se infiinteaza o baza de date comuna pentru asiguratori pentru a combate fraudele in zona CASCO":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016