Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proprietatile persoanelor verificate fiscal vor putea fi vizitate de Fisc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, verificare fiscala, verificarea situatiei fiscale, fisc, controale, venituri persoanele fizice

Potrivit noilor modificari, Fiscul va putea solicita controale la domiciliul persoanelor fizice verificate fiscal, insa numai cu respectarea anumitor conditii.



Mai exact, persoanele in cauza pot sa refuze accesul functionarilor si expertilor desemnati, caz in care accesul va fi permis doar cu aprobarea prealabila a unei instante judecatoresti, potrivit unui proiect al MFP.

"Indiferent de locul unde se desfasoara verificarea fiscala, aveti obligatia de a permite functionarilor imputerniciti de organul fiscal sa efectueze o cercetare la fata locului, precum si expertilor folositi pentru aceasta actiune, intrarea acestora pe terenuri, in incaperi si in orice alte incinte, in masura in care acest lucru este necesar pentru a face constatari in interes fiscal. Aveti dreptul de a refuza intrarea in domiciliu sau in resedinta, caz in care intrarea in domiciliul sau in resedinta dumneavoastra se face cu autorizarea instantei judecatoresti competente", se arata intr-un proiect de ordin al ministrului Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.

Prin proiectul de ordin MFP intentioneaza sa statuteze Carta drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale cu privire la impozitul pe venit, verificare prevazuta la art. 1091 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Printre drepturile mentionate in proiect se regaseste dreptul de a refuza furnizarea de informatii, care presupune in primul rand ca sotul/sotia si rudele pana la gradul al 3-lea inclusiv, pot refuza furnizarea de informatii, efectuarea de expertize, precum si prezentarea unor inscrisuri.

"Pot refuza sa furnizeze informatii cu privire la datele de care au luat cunostinta in exercitarea activitatii lor preotii, avocatii, notarii publici, consultantii fiscali, executorii judecatoresti, auditorii, expertii contabili, medicii si psihoterapeutii, cu exceptia informatiilor cu privire la indeplinirea obligatiilor prevazute de legea fiscala in sarcina lor, precum si a informatiilor necesare clarificarii si stabilirii situatiei fiscale reale a contribuabililor/platitorilor cu care a avut sau are raporturi juridice. Persoanele sus-mentionate, cu exceptia preotilor, pot totusi furniza informatii, dar numai cu acordul dumneavoastra", se mai arata in proiect.

De asemenea, persoana vizata va avea dreptul de a fi verificata numai pentru impozitele si taxele aflate in cadrul termenului de prescriptie, iar verificare se va realiza o singura data pentru impozitul pe venit si pentru fiecare perioada impozabila.

Sursa: Mediafax


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proprietatile persoanelor verificate fiscal vor putea fi vizitate de Fisc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016