Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania necesita in prezent costuri de finantare foarte scazute

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: costuri finantare, romania, bancile, bnr, isarescu, moneda unica

La acest moment, Romania inregistreaza unele dintre cele mai scazute costuri de finantare, ca urmare a reducerii dobanzilor pe plan international, precum si a scaderii semnificative a primelor de risc, asa cum a declarat recent Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


Aflat la evenimentul de lansare a emisiunii numismatice "150 de ani de la nasterea Regelui Ferdinand I", potrivit Agerpres, acesta a declarat:

"Niciodata Romania nu a avut costuri de finantare mai scazute ca in prezent si aceasta nu numai datorita reducerii dobanzilor pe plan international, ci si datorita reducerii semnificative a primelor de risc. Efectul benefic se resimte atat la nivelul bugetului, cat si la nivelul economiei, in general.

Acest proces nu este, insa, ireversibil si depinde de pastrarea macrostabilitatii. Daca bazele unei economii performante le reprezinta elementele de stabilitate macroeconomica, varfurile ei sunt rezultatul spiritului antreprenorial, inovator, al celor care cred in virtutile unei economii sanatoase.

Nu putem spera sa fim competitivi in contextul actual al unei economii globalizate fara o infrastructura adecvata si fara un sistem de invatamant performant. Trebuie sa fim bine pregatiti pentru perioada urmatoare atat din perspectiva consolidarii integrarii europene, a aderarii la moneda unica, dar si a capacitatii noastre de a face fata unui context economic si politic european linistit".

De asemenea, conform aceleiasi surse, acesta e de parere ca, la momentul acesta, bancile din Romania sunt solide si bine capitalizate, fiind nevoie de cresterea economisirii interne, dar si a intensificarii creditarii.

"Mixul corect de politici macroeconomice, colaborarea institutionala a facut ca Romanai sa indeplineasca toate criteriile de convergenta nominala de trecere la moneda unica si sa aiba costuri de finantare extrem de scazute. Bancile din Romania sunt acum solide, bine capitalizate si dispun de o lichiditate corespunzatoare, ceea ce poate consolida increderea in sistemul bancar.

Din aceasta perspectiva, suntem preocupati de cresterea economisirii interne, pentru intensificarea creditarii adevarate cu accent pe calitatea creditelor, precum si pentru pregatirea personalului pentru analizele de risc si de creditare", a declarat Isarescut, potrivit aceleiasi surse.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania necesita in prezent costuri de finantare foarte scazute":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016