Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Corelatii intre Intrastat si declaratia 390

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: declaratia 390, intrastat, exigibilitate tva, livrari marfa, documente fiscale

Vom stabili in randurile urmatoare in ce msaura valorile declarate in Declaratia 390 si Intrastat sunt identice. De asemenea, vom vedea daca inregistram avansurile in Declaratia 390 si livrarile de marfa in Intrastat.





Raspuns:

In principiu exista situatii in care informatiile declarate in declaratia Intrastat si declaratia 390 difera. De exemplu, retururile de bunuri se declara in declaratia 390 ca achizitii cu valori negative, iar in Intrastat ca expedieri cu valori pozitive. Un alt exemplu, operatiunile triunghiulare nu se declara de catre cumparatorul revanzator in Intrastat desi se declara in declaratia 390. Un alt exemplu, valoarea facturata inscrisa in documentele fiscale poate fi diferita de valoarea care trebuie inscrisa in campul "Valoare facturata" din declaratia Intrastat, asa cum este cazul prelucrarii de bunuri unde valoarea bunurilor obtinute in urma prelucrarii cuprinde valoarea materiilor prime si valoarea manoperei in Intrastat, iar pe documentul fiscal este inregistrata doar valoarea manoperei. Etc.
 
Totodata, diferente pot aparea si ca urmare a cursului de schimb folosit la raportarea intrastat. Astfel, daca valoarea bunurilor este exprimata in alta moneda decât leu, valoarea trebuie transformata in lei. Transformarea are la baza cursul de schimb stabilit de BNR: la expediere cursul din data avizului de expediere sau data efectiva in care are loc expedierea, iar la introducere cursul de schimb de la data receptiei efective a bunurilor, spre deosebire de declaratia 390 cand se utilizeaza cursul de schimb de la data exigibilitatii TVA care poate fi alta decat data livrarii/data receptiei.
 
In declaratia Intrastat se declara fluxurile efective de bunuri. Facturile de avans nu se declara. Astfel, si in acest caz declaratia Intrastat va fi diferita de declaratia 390.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Corelatii intre Intrastat si declaratia 390":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016