Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Schimburi comerciale de 10 miliarde de euro pe an intre Romania si un alt stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: schimburile comerciale, ungaria, intreprinderilor, firmele, industria, ungaria

Tara noastra ar putea ajunge la schimburi comerciale de circa 10 miliarde de euro pe an in cazul in care vor fi incheiate unele parteneriate de schimburi comerciale bilaterale.


Aceste schimburi comerciale ar putea avea loc intre Ungaria si Romania, tara noastra fiind  a doua mare piata de export a Ungariei, dupa Germania, aproximativ 6% din exporturile tarii vecine fiind orientate spre Romania, asa cum a declarat saptamana aceasta secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

In cadrul unui forum economic organizat de Camera de Comert si Industrie a Ungariei, Szijjarto a  amintit, potrivit Agerpres, si de faptul ca anul trecut schimburile comerciale bilaterale s-au ridicat la 6,7 miliarde de euro, principalele produse fiind combustibili, medicamente, echipamentele si produsele din industria alimentara.

Totodata, ministrul Economiei, Constantin Nita, a mentionat ca schimburile comerciale dintre cele doua tari ar putea ajunge la 10 miliarde de euro pe an, in conditiile in care Ungaria este al treilea cel mai important partener al Romaniei.

Astfel, noteaza aceeasi sursa, Peter Szijjarto si Constantin Nita au convenit ca programele transfrontaliere ar trebui consolidate si, de asemenea, ca retelele energetice din cele doua tari ar trebui interconectate.

Ungaria este o economie deschisa, citeaza Agerpres, iar exporturile sunt responsabile pentru 83% din Produsul Intern Brut.

Referitor la cresterea ponderii intreprinderilor mici si mijlocii in schimburile comerciale externe, Romania reprezinta un stat-cheie pentru acest obiectiv deoarece, anunta sursa, firmele mici sunt mai bine adaptate pentru a avea rezultate in tarile vecine.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Schimburi comerciale de 10 miliarde de euro pe an intre Romania si un alt stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016