Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Adaugare cod CAEN pentru PFA. Cum procedam?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: cota tva, cod caen, pfa, contract comodat, inchiriere, venituri cazare

Avem ca subiect in analiza noastra de mai jos un PFA cu un cod de activitate agricultura. Vom stabili daca acesta trebuie sa aiba cod CAEN atunci cand incheie contract de comodat pe o pensiune si obtine venituri din cazare. Constructia e noua, iar proprietarii doresc incheierea unui contract de comodat. Mobilierul va fi achitat pe PFA. Vom vedea ce cota de TVA se foloseste la facturare si daca se va depune declaratia 200. De asemenea, stabilim ce impozit se va plati pe cladire si daca exista cheltuieli deductibile.

Pentru a desfasura orice fel de activitate, PFA trebuie sa se autorizeze pentru respectiva activitate la Registrul comertului. Deci va trebui sa obtineti un cod CAEN si pentru activitatea de cazare in scop turistic.

Cand veti depune declaratia 200 de venit realizat , veti completa cate o anexa pentru fiecare categorie si sursa de venit.

Daca mobilierul si aparatura vor fi cumparate de PFA, vor fi proprietatea sa. Daca le va utiliza pentru a obtine venituri din exploatarea pensiunii, atunci cheltuielile vor fideductibile.

Daca sunteti platitoare de TVA, pentru cazare se va percep o cota de TVA de 9% conform art. 291, alin. (2), litera d) din Nul cod fiscal.

Taxele locale si impozitele aferente cladirii sunt datorate de proprietarii pensiunii, nu de PFA care o exploateaza.

PFA va achita – dat fiind ca aceasta exploateaza pensiunea – taxa hoteliera si alte taxe ce tin de desfasurarea activitatii (ex. Taxa promovare turism,Taxa liniste, Taxa verde,Taxa voluntariat, Taxa autorizatie si functionare, Taxa firma luminoasa, Taxa auto, Taxa salvamont, Taxa alimentatie publica, Taxa mediu, Taxa hoteliera, Taxa licenta, Taxa autorizatie de functionare, etc.) care va vor fi comunicate la Registrul comertului atunci cand va veti autoriza pentru aceasta activitate.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov - Expert contabil
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Adaugare cod CAEN pentru PFA. Cum procedam?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016