keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Care sunt contributiile obligatorii datorate de PFA si SPRL incepand cu 1 ianuarie 2016?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: contributii obligatorii, 2016, noul cod fiscal, cass, pfa, 1 ianuarie 2016

Incepand cu 1 ianuarie 2016 in cazul unui SPRL cu doi asociati care vor fi contributiile obligatorii datorate? Veniturile din SPRL sunt singurele venituri obtinute de asociati.



Principalele propuneri  legislative din proiectul de lege privind Noul Cod fiscal referitoare la PFA /SPRL pentru anul 2016  sunt urmatoarele:

1. PFA vor datora CAS, chiar daca sunt salariati. Se elimina exceptia care stabileste ca persoanele fizice care realizeaza venituri din desfasurarea activitatilor independente nu datoreaza contributii pentru aceste venituri daca mai realizeaza si venituri din salarii.

Astfel, se instituie obligatia de plata a cotei individuale de contributie de asigurari sociale pentru toate persoanele fizice care realizeaza venituri din desfasurarea activitatilor independente. Totodata, aceste persoane pot opta pentru aplicarea cotei integrale de contributie de asigurari sociale corespunzatoare conditiilor normale de munca, asa cum este in prezent, in vederea stabilirii integrale a punctajului de pensie.

2. PFA vor datora CAS la nivelul cel mai mare dintre venitul realizat si plafonul minim, dar nu mai mare de plafonul maxim de 5 x castigul salarial mediu brut.

– Se elimina posibilitatea de alegere a venitului asigurat la sistemul public de pensii, de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din desfasurarea unei activitati independente, care in prezent permite asigurarea in sistem la venitul minim, reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat (pentru anul 2015: 2.415 lei x 35%= 845 lei ).
– PFA care realizeaza venituri peste nivelul plafonului minim lunar, CAS se va calcula la nivelul venitului realizat, care nu poate fi mai mic decat echivalentul reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut, in vigoare in anul pentru care se efectueaza definitivarea contributiei si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig.

3.Platile anticipate de CAS nu se restituie si nu se regularizeaza. Daca venitul realizat, determinat in sistem real, este sub plafonul minim...

Cititi continuarea aici.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Gabriela Ilicea, economist si expert contabil



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
Modificari importante privind planul de conturi!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016