Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contract de Sponsorizare - norme TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Oct. 2011 Exclusiv
Tags: tva, decontul de tva, sponsorizare, contract de sponsorizare,

Sa presupunem ca avem un contract de sponsorizare prin care se acorda premii in produse, in cadrul unui eveniment. Iata implicatiile fiscale.


Faptul ca sponsorizarea este acordata sub forma de produse, care vor fi utilizate de catre beneficiarul sponsorizarii la acordarea de premii in cadrul anumitor evenimente nu schimba cu nimic tratamentul fiscal la sponsor.
 
Astfel, din punct de vedere al impozitului pe profit, conform art. 21 alin. 4 lit. p din Codul fiscal cheltuiala cu sponsorizarea (contravaloarea bunurilor acordate) efectuata cu respectarea prevederilor Legii 32/1994 este considerata nedeductibila la calculul profitului impozabil, dar  se scade din impozitul pe profit datorat in limitele prevazute de lege (3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat).
 
Din punct de vedere al TVA, conform art. 128 alin. 8 lit. f din Codul fiscal si pct. 6 alin. 15 lit. b din Normele metodologice de aplicare, acordarea produselor in cadrul actiunii de sponsorizare nu constituie livrare de bunuri, daca valoarea totala a acestora in cursul unui an calendaristic se incadreaza in limita a 3 la mie din cifra de afaceri determinata in mod specific in cazul TVA potrivit art. 152 alin. 2 din Codul fiscal.
 
Daca se depaseste aceasta limita, iar la achizitia produselor s-a dedus TVA aferenta depasirea este considerata livrata de bunuri si trebuie colectata TVA, care se include in decontul de TVA in anul urmator celui in care au fost efectuate cheltuielile de sponsorizare, respective in decontul intocmit pentru perioada in care s-a depus situatia financiara anuala (pct. 6 alin. 16 din Normele metodologice).
 
La randul lui, beneficiarul sponsorizarii, care acorda premiile in calitate de organizator al evenimentului are obligatia retinerii impozitului pe venit, daca fiecare premiu depaseste valoarea neimpozabila de 600 lei, conform prevederilor art. 77 din Codul fiscal .
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contract de Sponsorizare - norme TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016