Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cazierul fiscal in raport cu firma. Ce determina pierderea codului de TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 06 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: inactivitatea fiscala, codul de tva, cazierul fiscal, inregistrarea in scopuri de tva, inactivitate

Inactivitatea firmei sau pierderea codului de TVA reprezinta conditii care pot schimba semnificativ parcursul viitor al unei societati. Exista mai multi factori care pot influenta inactivitatea firmei sau pierderea codului de TVA.

Mai jos sunt redate unele dintre aspectele care pot influenta inactivitatea fiscala sau inregistrarea in scopuri de TVA, intr-un material intocmit de ANAF si furnizat Profit.ro:


"    Doar pentru faptele sanctionate penal prin hotarare judecatoreasca definitiva si/sau atragerea raspunderii solidare cu debitorul, stabilita prin decizie a organului fiscal, ramasa definitiva prin neexercitare a cailor de atac prevazute de lege sau prin hotarare judecatoreasca definitiva se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA.

    Orice alte contraventii inscrise in cazierul fiscal nu influenteaza inregistrarea in scopuri de TVA.
    Declararea inactivitatii dupa expirarea detinerii spatiului cu destinatia de sediu social se realizeaza doar dupa 30 de zile de la notificarea contribuabilului privind situatia respectiva. Inscrierea inactivitatii in cazierul fiscal se face dupa ramanerea definitiva a actului.

    Inscrierea inactivitatii fiscale se face in cazierul fiscal al reprezentantilor legali ai persoanei juridice existenti in perioada in care au aparut situatiile de declarare a starii de inactivitate.

    Scopul inscrierii in cazierul fiscal al noilor reprezentanti legali a inactivitatii fiscale constatate anterior numirii acestora, in cazul in care se mentine starea de inactivitate fiscala a persoanei juridice pe o perioada mai mare de un semestru calendaristic de la data inscrierii mentiunilor in registrul comertului sau in evidentele autoritatilor si institutiilor publice este de a determina uzarea de dreptul la actiune al noilor reprezentanti legali in vederea reactivarii contribuabilului inactive.

    Inactivitatea fiscala se inscrie si in cazierul fiscal al entitatilor fara personalitate juridica si ai reprezentantilor desemnati ai acestora in categoria contribuabililor, asigurandu-se astfel corelarea reglementarilor privind cazierul fiscal cu cele ale Codul de procedura fiscala, conform carora inactivitatea fiscala se declara si pentru aceste categorii de contribuabili.

    Inactivitatea fiscala declarata ca urmare a inscrierii inactivitatii temporare la registrul comertului se excepteaza de la inscrierea in cazierul fiscal, intrucat o astfel de situatie nu este imputabila contribuabilului.

    Inactivitatea fiscala se radiaza din cazierul fiscal al reprezentantilor legali care si-au pierdut aceasta calitate la implinirea unui an de la data inscrierii mentiunii privind schimbarea reprezentantului legal sau de la data expirarii mandatului in situatia in care acesta este limitat in timp si nu a fost innoit."
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cazierul fiscal in raport cu firma. Ce determina pierderea codului de TVA?":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016