keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Proprietar cu acte? Statul poate sa-ti ia terenul

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: proprietate, proprietar, acte, statul, confiscate, anularile, confiscarile speciale

Desi la prima vedere situatia pare incredila, exista cazuri in care statul confisca proprietatea in urma unei decizii. Faptul ca, intre timp, ti-ai construit o casa pe terenul respectiv, pentru care ai acte, nu are nicio importanta.


Asa se face ca desi personal nu ai incalcat cu nimic legea, iti poti pierde proprietatea pentru care ai acte in cazul in care ai cumparat, fara sa stii, un teren care a fost, de fapt, obtinut in mod ilegal de catre proprietarul initial.

O analiza asupra unui caz concret de confiscare speciala e redata de Money.ro care citeaza declaratiile facute de un avocat pe aceasta tema:

"O instanta penala decide ca niste titluri de proprietate au fost emise nelegal de o autoritate publica. Problema e ca pe baza acelor titluri, proprietarii initiali vandusera mai departe terenurile, dobanditorii la randul lor au vandut si ei, in unele cazuri dupa ce parcelasera terenurile, si tot asa. Unele parcele sunt la al cincilea proprietar, altele la al saselea, pe unele se ridicasera constructii, altele fusesera ipotecate etc.".

Se face astfel referire la o situatie in care se afla mai multe persoane: proprietari, fosti proprietari si inclusiv institutii de creditare.


Ca solutie, informeaza Money.ro, instanta a decis anulari de acte translative de proprietate si confiscari de sume de bani rezultate din vanzari. Drept urmare, "proprietarii care au obtinut terenul prin acte de buna credinta s-au trezit cu aceste acte anulate si cu terenurile confiscate".

Mai mult de-atat, avocatul citat de sursa mentionata explica faptul ca "atat anularile, cat si confiscarile speciale de sume, au fost facute fara logica si discretionar, din trei in cinci, astfel incat nici gand ca situatia anterioara sa fi fost restabilita".

De asemenea, acesta a explicat ca in unele cazuri "s-a dispus confiscarea speciala a unei parti a pretului incasat de un vanzator al unei parcele, in timp ce in cazul coproprietarului alaturi de care acesta cumparase si vanduse respectiva parcela nu s-a dispus nicio masura".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016