Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mostre primite de la un furnizor membru UE. Completare Declaratia 390

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: declaratia 390, oins 21/2011, vies, omfp 3055/2009, prestari intracomunitare

O societate primeste mai multe mostre de la un furnizor UE, pe factura fiind trecuta mentiunea "free of charge" so un VAT valid din tara respectiva. Vom vedea in ce masura este societatea romana obligata sa declare aceasta factura in Declaratia 390.

Raspuns:

In "Lista bunurilor excluse din statisticile de comert cu bunuri intre statele membre ale Uniunii Europene", cuprinsa in Tabelul nr. 1 din Norma de completare a Declaratiei statistice Intrastat aprobata prin OINS 21/2011,  se regasesc si bunurile furnizate gratuit care nu fac, in sine, obiectul unei tranzactii comerciale, cu conditia ca circulatia lor sa se efectueze doar cu intentia de a pregati sau a sprijini o tranzactie comerciala prevazuta ulterior, demonstrand caracteristicile bunurilor sau|serviciilor, cum ar fi:     
                                                                                                             
1. material publicitar;                                                                                                                  
2. mostre comerciale.    

Astfel, sunt excluse din  sistemul Intrastat bunurile expediate ca mostre comerciale, cu titlu gratuit, cu conditia ca circulatia acestora sa se efectueze doar cu intentia de a pregati sau a sprijini o tranzactie comerciala prevazuta ulterior.

Conform pct. 156 din Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobate prin OMFP 3055/2009 , detinerea, cu orice titlu, de bunuri materiale, precum si efectuarea de operatiuni economice, fara sa fie inregistrate in contabilitate, sunt interzise. In aplicarea acestor prevederi este necesar sa se asigure receptionarea tuturor bunurilor materiale intrate in entitate si inregistrarea acestora la locurile de depozitare.

Astfel, tonerele primite de la furnizorul din Olanda se vor inregistra in contabilitatea societatii. Intrucat acestea sunt facturate cu valoare, respectiv 3 euro/bucata, consideram ca factura emisa de furnizorul din Olanda se va raporta in formularul (390 VIES) - "Declaratie recapitulativa privind livrarile/ achizitiile/ prestarile intracomunitare".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mostre primite de la un furnizor membru UE. Completare Declaratia 390":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016