keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Servicii de transport marfa efectuate intr-un stat UE. Factura fara TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: tva, emiterea facturii, servicii transport, prestari servicii, codul fiscal

Vom analiza mai jos cazul unei societati de transport cu sediul social in Romania. In baza unui contract de colaborare cu o firma dintr-un alt stat UE, se efectueaza transport de marfa doar pe teritoriul tarii respective, in baza comenzilor de transport ale acestei firme. Vom vedea astfel cum se va intocmi factura de prestari servicii, din punct de vedere al TVA-ului.




Solutia consultantului:

Potrivit art. 133 alin. 2 din Codul fiscal, locul prestarii serviciilor de transport marfa catre un beneficiar persoana impozabila este considerat a fi locul unde este situat beneficiarul, adica in Spania, operatiunea nefiind impozabila in Romania conform art. 126 din Codul fiscal.

In consecinta, factura de prestari de servicii va fi intocmita de societatea prestatoare din Romania catre societatea beneficiara din Spania fara TVA, pentru aceasta operatiune taxa fiind datorata de client.

Avand in vedere prevederile art. 155 alin. 19 lit. l si m din Codul fiscal (cu corespondenta in art. 226 alin. 11 si 11a din Directiva 2006/112/CE) in cazul unei scutiri sau atunci cand clientul este persoana obligata la plata taxei, in factura se mentioneaza trimiterea la dispozitia aplicabila din directiva ori la dispozitia corespunzatoare de drept intern sau orice alta mentiune prin care se arata ca livrarea de bunuri sau prestarea de servicii face obiectul unei scutiri sau a procedurii de taxare inversa.

Astfel, societatea din Romania va inscrie in factura de prestari servicii una din mentiunile "taxare inversa", "clientul obligat la plata taxei conform art. 199 alin. 1 lit. a din Directiva 2006/112/CE" sau chiar "clientul obligat la plata taxei conform art. 150 alin. 6 Cod fiscal".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
Modificari importante privind planul de conturi!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016