Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Societate aflata in insolventa. Cum tratam impozitul pe venit microintreprinderi si impozitul pe profit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: societate insolventa, impozit pe venit, impozit profit, cod fiscal, an fiscal, impunere, microintreprinderi

In cazul in care o persoana juridica cu vector impozit pe venitul microintreprinderilor depune cererea de insolventa si are obligatia de a modifica vectorul fiscal pana la 31.01 a anului urmator, se va stabili si daca va trebui sa treaca la impozit pe profit.


Potrivit  art. 112^1 din Codul fiscal o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

 -realizeaza venituri, altele decat din activitati in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii, in domeniul jocurilor de noroc;
-realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
-a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro;
- capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.
-nu se afla in dizolvare cu lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.

In baza art. 112^2 alin. (5) din Codul fiscal, microintreprinderile nu mai aplica acest sistem de impunere incepand cu anul fiscal urmator anului in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile prevazute la 112^1 din Codul fiscal.
 
In concluzie, din coroborarea acestor prevederi legale, societatea dvs. isi pastreaza calitatea de microintreprindere in anul 2014 si doar incepand din 1 ianuarie 2015 isi va schimba sistemul de impunere trecand la platitoare de impozit pe profit, daca in acest an intra in dizolvare cu lihidare(inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti).



Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Societate aflata in insolventa. Cum tratam impozitul pe venit microintreprinderi si impozitul pe profit?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016